Loading
Διεθνές Συνέδριο για το Έγκλημα της Γενοκτονίας

Χρόνος μέχρι το Event:

21
days
10
hours
48
minutes
37
seconds

LIVEMEDIA

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά το Διεθνές Συνέδριο για το Έγκλημα της Γενοκτονίας στο Livemedia.gr.
Livemedia

Πληροφορίες για το συνέδριο

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος διοργανώνουν υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου και την υποστήριξη της Βουλής των Ελλήνων το “Διεθνές Συνέδριο για το Έγκλημα της Γενοκτονίας”. Η έναρξη του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί στις 06 Δεκεμβρίου 2019 στο Μουσείο της Ακρόπολης, ενώ οι εργασίες του θα διεξαχθούν στις 07 Δεκεμβρίου στην αίθουσα Φάρος και στις 08 Δεκεμβρίου στην αίθουσα Πύργος Βιβλίων του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Σχετικά με το συνέδριο

 
Το έτος 2019 ορίστηκε ως θλιβερή επέτειος της εκατονταετίας της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Στο μυαλό όλων όσων οδηγηθήκαμε στην απόφαση καθιέρωσης αυτής της συμβολικής χρονιάς, του έτους ορόσημου, ήταν και εξακολουθεί να είναι η εμπέδωση στις συνειδήσεις όλων πως το έγκλημα της Γενοκτονίας δεν αφορά μόνο τα θύματα και τους απογόνους τους αλλά, ως έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, το σύνολο του πολιτισμένου κόσμου και πως υπό το πρίσμα αυτό τα εγκλήματα της Γενοκτονίας, οπουδήποτε, οποτεδήποτε και εναντίον οποιουδήποτε και αν τελούνται, αποτελούν ένα ενιαίο έγκλημα που στρέφεται κατά της ίδιας της ανθρωπότητας. Στο πλαίσιο αυτό, η Ομοσπονδία μας διοργανώνει το “Διεθνές Συνέδριο για το Έγκλημα της Γενοκτονίας”.
Στόχος μας είναι η αποτύπωση της πολυδιάστατης σημασίας του εγκλήματος της γενοκτονίας και η ανάδειξη της ανάγκης πρόληψης και αποτροπής αυτού. Ως απόγονοι αυτών που επέζησαν της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, οφείλουμε να πρωτοστατήσουμε στον αγώνα για την προάσπιση των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας των θυμάτων των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας.
 

 

Πρόγραμμα

 
Τελικό Πρόγραμμα

Ηλεκτρονικό Πρόγραμμα

Κρατήστε την πρόσβαση στο Ηλεκτρονικό Πρόγραμμα του Συνεδρίου, στο οποίο μπορείτε να αξιολογήσετε, καθώς και να διαμορφώσετε το δικό σας προσωπικό πρόγραμμα, με δυνατότητα πεδίου προσωπικών σχολίων. Ηλεκτρονικό Πρόγραμμα Συνεδρίου με δυνατότητα πρόσβασης από φορητές συσκευές.
Ηλεκτρονικό Πρόγραμμα

Θεματολογία Συνεδρίου

Η θεματολογία του «Διεθνούς Συνεδρίου για το Έγκλημα της Γενοκτονίας» διαρθρώνεται σε δύο ενότητες. Στόχος της πρώτης είναι η αποτύπωση της πολυδιάστατης σημασίας του εγκλήματος της γενοκτονίας στην Ανατολική Μεσόγειο και τον Εύξεινο Πόντο, κατά την τελευταία περίοδο ύπαρξης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Πέραν της ιστορικής τεκμηρίωσης, θα εξεταστούν οι νομικές προεκτάσεις του εγκλήματος, καθώς και οι σύγχρονες κοινωνικοπολιτικές και πολιτιστικές επιπτώσεις του στην περιοχή, όπου συναντώνται ο δυτικός και ο ισλαμικός κόσμος. Στη στοχοθεσία της πρώτης θεματικής εντάσσεται η υπογράμμιση της σημασίας της διεθνούς αναγνώρισης των γενοκτονιών που συντελέσθηκαν από την Οθωμανική Αυτοκρατορία προκειμένου να δομηθεί ένα περιβάλλον ειρηνικής συνύπαρξης και συνεργασίας στην Ανατολική Μεσόγειο.
Η δεύτερη θεματική ενότητα αφορά σε περιπτώσεις σύγχρονων γενοκτονιών, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν σε διάφορα μέρη του κόσμου. Στόχος μας είναι η συγκριτική προσέγγιση και η εννοιολογική αντίληψη του εγκλήματος της γενοκτονίας, το οποίο ακόμα κατατρύχει την ανθρωπότητα και η ανάδειξη της ανάγκης πρόληψης και αποτροπής αυτού.

Ομιλητές

Άγγελος Συρίγος | Βασίλειος Μεϊχανετσίδης | Κωσταντίνος Φωτιάδης |Λάμπρος Κουλουμπαρίτσης | Μαίρη Στυλίδη | Νίκος Μιχαηλίδης | Παναγιώτης Γιαταγαντζίδης | Alfred De Zayas | Benny Morris | Carl Wilkens | Cengiz Aktar | Dror Ze'evi | Haider Elias | Harutyun Marutyan | Henry Theriault | Ιsrael Charny | Samuel Totten | Steven Jacobs | Tamer Çilingir | Tessa Hofmann

Βιογραφικά Ομιλητών

Robert Shenk
Robert Shenk
Ο Dr. Robert Shenk είναι επίτιμος καθηγητής Αγγλικής γλώσσας του Πανεπιστημίου της Νέας Ορλεάνης. Είναι επίσης συνταξιούχος καπετάνιος του Αμερικάνικου Ναυτικού ( U.S. Naval Reserve) έχοντας εκτελέσει καθήκοντα σε αντιτορπιλικό και σε πολεμικά ναυτικά πλοία στο Βιετνάμ. Ένα κεφάλαιο της ναυτικής ιστορίας του Shenk ‘Ο Αμερικάνικος Στόλος της Μαύρης Θάλασσας’ (America’s Black Sea Fleet) από το 2012, απεικονίζει τις φρικαλεότητες που έλαβαν χώρα εναντίον των Ελλήνων του Πόντου το 1921. Τον Φεβρουάριο του 2020, ο Shenk και ο Sam Koktzoglou από το Σικάγο θα δημοσιεύσουν μια ολοκληρωμένη έκθεση αρχείων από καπετάνιους Αμερικάνικων αντιτορπιλικών με έδρα τη Σαμψούντα την περίοδο 1921-22 με τίτλο: Η Ελληνική Γενοκτονία στα Αμερικάνικα Ναυτικά Ημερολόγια.
Άγγελος Συρίγος
Άγγελος Συρίγος
Ο Άγγελος (Ευάγγελος) Συρίγος είναι αναπληρωτής καθηγητής διεθνούς δικαίου και εξωτερικής πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Διδάκτωρ Νομικής του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ. • Έχει εργασθεί στο Πανεπιστήμιο Κείμπριτζ (1993-94), για το Συμβούλιο της Ευρώπης και ως δικηγόρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. • Υπηρέτησε ως Γενικός γραμματέας στο Υπουργείο Εσωτερικών αρμόδιος για τη μετανάστευση και την ιθαγένεια (2012- 2015) και ως Ειδικός Γραμματέας στο Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (2007- 2009) αρμόδιος για τους ελληνόπαιδες εξωτερικού και τους μουσουλμανόπαιδες στη Θράκη. • Έχει υπηρετήσει σε θέσεις ευθύνης για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής μειονοτήτων, διαφάνειας και τηλεπικοινωνιών. • Βραβεύτηκε το 1992 από την Ακαδημία Αθηνών για εργασία του σχετική με την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας. • Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας τιμήθηκε με Έπαινο από το Δ’ Σώμα Στρατού στη Θράκη για υπηρεσίες προς τη μειονότητα της Θράκης και με Εύφημο Μνεία από το Γενικό Επιτελείο Στρατού για την συνεισφορά του στη δημιουργία πομακικού-ελληνικού λεξικού. • Έχει γράψει βιβλία για τις ελληνoτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό, τη Συμφωνία των Πρεσπών. Μιλάει αγγλικά και γαλλικά. Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στις 7 Ιουλίου 2019 στην Α΄Αθηνών. Είναι παντρεμένος με την Ειρήνη Σταματούδη και έχουν τρία παιδιά.
Βασίλειος Μεϊχανετσίδης
Βασίλειος Μεϊχανετσίδης
Ο Δρ Δικαίου Μειχανετσίδης Βασίλειος, έχει σπουδάσει Ανθρωπιστικές Επιστήμες, Θρησκεία, Δίκαιο, Διεθνές Δίκαιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Βυζαντινές και Ανατολικές Σπουδές, Διαχείριση Ειρήνης, Πολιτικές Επιστήμες και Ιστορία σε διάφορα Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια (Φινλανδία, Σουηδία, Ιταλία και Ελλάδα). Έχει διδάξει για αρκετά χρόνια στα Ευρωπαϊκά Σχολεία των Βρυξελλών. Έχει εργαστεί ως Ειδικός Σύμβουλος του Πρέσβη της Κύπρου και της Αγίας Έδρας και των Οργανισμών του ΟΗΕ στη Ρώμη. Είναι ο εμπνευστής και συν-επιμελητής του πρωτοποριακού τόμου για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας με τίτλο, ‘Η Γενοκτονία των Οθωμανών Ελλήνων, Μελέτες για την Κρατική Εκστρατεία Εξολόθρευσης των χριστιανών της Μικράς Ασίας (1912-1922) και των συνεπειών της: Ιστορία, Νόμος, Μνήμη,T. Hofmann, M. Bjornlund, V. Meichanetsidis (Νέα Υόρκη & Αθήνα, 2011).
Κωσταντίνος Φωτιάδης
Κωσταντίνος Φωτιάδης
Ο Κωνσταντίνος Φωτιάδης γεννήθηκε στο Άνω Ζερβοχώρι της Νάουσας το 1948, από γονείς πρόσφυγες. Το ακαδημαϊκό έτος 1966-1967 πέρασε με υποτροφία στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο του Tubingen, όπου σπούδασε ιστορία, λαογραφία και πολιτικές επιστήμες. Το Δεκέμβριο του 1989 εκλέχθηκε λέκτορας της ιστορίας του ελληνισμού της Ανατολής από τον 15ο αιώνα και εξής και στη συνέχεια εκλέχτηκε καθηγητής της Ιστορίας του Νέου Ελληνισμού στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Υπήρξε κοσμήτορας της Παιδαγωγικής Σχολής Φλώρινας του Α.Π.Θ. και πρόεδρος του Κέντρου Ποντιακών Μελετών. Έχει συγγράψει συνολικά 46 βιβλία σχετικά με την Νεότερη Ιστορία και τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου
Λάμπρος Κουλουμπαρίτσης
Λάμπρος Κουλουμπαρίτσης
O Λάμπρος Κουλουμπαρίτσης είναι ομότιμος καθηγητής του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Βρυξελλών (ULB), μέλος της Βασιλικής Ακαδημίας του Βελγίου και αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών. Είναι επίσης επίτιμος διδάκτωρ των Πανεπιστημίων Oradea, Λιέγης, Λίλλης, Αθηνών, Κρήτης και Θεσσαλονίκης. Ως επισκέπτης καθηγητής εδίδαξε σε πολλά ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, κυρίως στο πλαίσιο των ευρωπαϊκων προγραμμάτων. Βραβεύτηκε από την Γαλλική Ακαδημία το 1994 για το σύνολο του έργου του και ιδιαίτερα για το βιβλίο « Στις απαρχές της ευρωπαϊκής φιλοσοφίας » (Prix Gegner), και το 1999 για την « Ιστορία της αρχαίας και μεσαιωνικής φιλοσοφίας » (Prix Montyon). Μέχρι το 2000, ασχολήθηκε κυρίως με την αρχαία και μεσαιωνική φιλοσοφία, και από τότε ασχολείται με την σύγχρονη φιλοσοφία και με σύγχρονους προβληματισμούς με αφετηρία τα βιβλία του « Η εγγύτητα και το ζήτημα του ανθρώπινου πόνου » (2005) και « Η φιλοσοφία αντίκρυ στο ζήτημα της πολυπλοκότητας » (δύο τόμοι, 2014). Μὀλις κυκλοφόρησε το βιβλίο του « Η αφηγηματική βία ». Το έργο του αποτελείται από 220 μελέτες φιλοσοφίας, 10 βιβλία, και έχει διεθύνει 20 συλλογικές πραγματείες, μόνος ή με συνεργασία. Το έργο του έχει δημόσιευθεί κυρίως στα γαλλικά. Ως καθηγητής δίδαξε σε άνω των 30.000 φοιτητών και εκπαίδευσε πολλούς ερευνητές, εκ των οποίων 17 έχουν γίνει καθηγητές Παμεπιστημίου στο Βέλγιο και στο εξωτερικό (Ιαπωνία, Ιράν, Κογκό, Ισπανία, Αγγλία και Καναδά).
Μαίρη Στυλίδη
Μαίρη Στυλίδη
Η Δρ. Μαίρη Στυλίδη είναι κάτοχος πτυχίου Εργοθεραπείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, κάτοχος διπλώματος Παιδαγωγικής της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης της Κρήτης, κάτοχος πτυχίου Διεθνούς Συνεργασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας του Πανεπιστημίου της Μαδρίτης και κάτοχος πτυχίου ΜΒΑ στη Διαχείριση Καταστροφών και διδακτορικού διπλώματος Disaster Psychology του Πανεπιστήμιο Headway στις Η.Π.Α. Εργάζεται στο Τομέα της Ειδικής Αγωγής του Ελληνικού Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, ενώ είναι και Διεθνής Σύμβουλος στον τομέα της εκπαίδευσης, της υγείας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Επί του παρόντος, διεξάγει τη μεταδιδακτορική της έρευνα στο Αλέππο της Συρίας σχετικά με το «Σύνδρομο Ανθρώπινης Καταστροφής».
Νίκος Μιχαηλίδης
Νίκος Μιχαηλίδης
Ο Δρ. Νίκος Μιχαηλίδης είναι επίκουρος καθηγητής Ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο του Missouri στο St. Louis. Έχει διδάξει στο παρελθόν στα πανεπιστήμια Rutgers και Princeton. Η σημερινή έρευνά του επικεντρώνεται στη πολιτική ανθρωπολογία, στη μουσική και την αναβίωση των εθνικών ταυτοτήτων και στη πολιτική διαχείριση της συλλογικής μνήμης και της πολιτιστικής κληρονομιάς στη Τουρκία. Έχει πραγματοποιήσει εκτενή επιτόπια έρευνα στην Τραπεζούντα, στην Κωνσταντινούπολη και στην Άγκυρα. Ο Δρ. Μιχαηλίδης ολοκληρώνει επί του παρόντος το πρώτο του βιβλίο με τίτλο Μουσική και η Αναβίωση της Εθνικότητας στη Τουρκία, το οποίο θα εκδοθεί από τις Εκδόσεις του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα.
Παναγιώτης Γιαταγαντζίδης
Παναγιώτης Γιαταγαντζίδης
Ο Παναγιώτης Γιαταγαντζίδης είναι δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και διευθύνει το δικηγορικό γραφείο Π. Γιαταγαντζίδης & Συνεργάτες στην Αθήνα. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Ευρωπαϊκό Δίκαιο στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Βρυξελλών, όπου υπήρξε ερευνητής κατά τα έτη 1978-1981. Υπήρξε εισηγητής στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά τα έτη 1989-1994 και καθηγητής στην Εθνική Σχολή Δικαστών κατά τα έτη 1999-2004. Έχει δώσει πολυάριθμες διαλέξεις για τα θεσμικά όργανα και το ουσιαστικό δίκαιο της Ε.Ε., καθώς και για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Οι διαλέξεις απευθύνονταν σε Δικαστήρια, Δικηγορικούς Συλλόγους και επαγγελματικούς φορείς στην Ελλάδα, σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και στις Η.Π.Α. Ως δικηγόρος έχει χειριστεί σημαντικό αριθμό υποθέσεων ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Δικαστηρίου της Ε.Ε. και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
Alfred De Zayas
Alfred De Zayas
Ανεξάρτητος Εμπειρογνώμονας του Ο.Η.Ε. για την Προώθηση μίας Δημοκρατικής και Ισότιμης Διεθνούς Τάξης(2012 - 2018), πρώην Γραμματέας της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ο.Η.Ε. και επικεφαλής του Τμήματος Αναφορών του Γραφείου του Ύπατου Αρμοστή των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Συγγραφέας 9 βιβλίων συμπεριλαμβανόμενου και του “Η Γενοκτονία Εναντίον των Αρμένιων και η Συσχέτιση του Συνεδρίου Γενοκτονιών 1948” (‘The Genocide Against the Armenians and the Relevance of the 1948 Genocide Convention’, Haigazian Univeristy Press, Βυρηττός 2010) και της νομολογίας της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ο.Η.Ε. (σε συνεργασία με τον Δικαστή Jakob Möller, N.P.ENGEL, Στρασβούργο 2009). Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου της σχολής Διπλωματίας της Γενεύης, καθηγητής Νομικής της Νομικής Σχολής του Χάρβαρντ (1970), καθηγητής φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Göttingen 1977. Αμερικανός και Ελβετός υπήκοος.
Benny Morris
Benny Morris
Ο Benny Morris γεννήθηκε στο Ισραήλ το 1948. Μετά τις σπουδές του στο Ισραήλ, τις Η.Π.Α. και το Ηνωμένο Βασίλειο (Διδακτορική διατριβή στο Πανεπιστήμιο Cambridge), εργάστηκε ως δημοσιογράφος στην Jerusalem Post κατά την περίοδο 1978-1990. Από το 1997, διδάσκει ιστορία της Μέσης Ανατολής στο Πανεπιστήμιο Ben-Gurion (Ισραήλ). Κατά την περίοδο 2015-2018, ήταν επισκέπτης καθηγητής ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Georgetown της Ουάσινγκτον. Ανάμεσα στις δημοσιεύσεις του μπορείτε να βρείτε τα βιβλία: “Οι Συνοριακοί Πόλεμοι του Ισραήλ, 1949-1956” (1993), “Επανεξέταση του Προβλήματος της Γέννησης του Παλαιστίνιου Πρόσφυγα” (2004), “1948, Μια Ιστορία του Πρώτου Αραβο-Ισραηλινού πολέμου” (2008). Επιπλέον, είναι ο συν-συγγραφέας (μαζί με τον Dror Zee’evi) του βιβλίου “Η Τριακονταετής Γενοκτονία, η Καταστροφή των Χριστιανικών Μειονοτήτων της Τουρκίας, 1894-1924” (2019). Έχει δημοσιεύσει, επίσης, άρθρα στους The New York Times, The New York Review of Books, The New Republic, The Guardian, The Observer, The Daily Telegraph, Die Welt, και Corriere della Sera.
Carl Wilkens
Carl Wilkens
ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΑ: Εκπαιδευτικοί θεσμοί, μη Κερδοσκοπικοί Οργανισμοί, Επιχειρήσεις, Κυβερνητικές υπηρεσίες.

— 1981 Πτυχίο Επιστημών της Βιομηχανικής Τεχνολογίας
— 1989 Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου της Βαλτιμόρης
— 2011 Επίτιμος Διδάκτορας Γραμμάτων του κολεγίου SUNY της πολιτείας του Buffalo
— 13 χρόνια εργασίας στην εκπαίδευση και στην ανθρωπιστική εργασία, κατά τις δεκαετίες του ’70, ’80 και ’90 στη Νότιο Αφρική, στη Ζιμπάμπουε, στη Ζάμπια και στη Ρουάντα
— 11ετής εργασιακή εμπειρία στο λύκειο ως ιεροδιδάσκαλος
— 12 χρόνια εργασίας στην εκπαίδευση για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη γενοκτονία.
Ο Carl Wilkens είναι συνιδρυτής και Διευθυντής του οργανισμού World Outside My Shoes (Ο Κόσμος Πέρα από Μένα).
Cengiz Aktar
Cengiz Aktar
Αναπληρωτής καθηγητής πολιτικών επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εκτός από τις πολιτικές ένταξης της Ε.Ε., στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται οι πολιτικές μνήμης, σχετικά με τις εθνικές και θρησκευτικές μειονότητες της Τουρκίας, η ιστορία του πολιτικού συγκεντρωτισμού και, ως πρώην διευθυντής των Η.Ε., ενδιαφέρεται για το διεθνές προσφυγικό δίκαιο.
Το 1999 ξεκίνησε μια δημόσια πολιτική πρωτοβουλία για την υποψηφιότητα της Κωνσταντινούπολης ως Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, η οποία υλοποιήθηκε το 2010. Το 2018 ξεκίνησε μια διαδικτυακή απολογητική καμπάνια απευθυνόμενη στους Αρμένιους, η οποία υποστηρίχθηκε από μεγάλο αριθμό Τούρκων λόγιων καθώς επίσης και από 32.000 πολίτες.
Το νέο του βιβλίο “L’âme de la Turquie” (Η Ψυχή της Τουρκίας) από τις εκδόσεις Nevicata, θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2020.
Dror Ze'evi
Dror Ze'evi
Ο Dror Ze’evi διδάσκει Ιστορία στο Πανεπιστήμιο Ben Gurlon της Νεγκέβ. Από το 2006 έως και το 2009 έχει διατελέσει πρόεδρος του Συλλόγου Μεσανατολικών και Ισλαμικών Σπουδών του Ισραήλ. Ο Ze’evi έχει εκδώσει διάφορα βιβλία και άρθρα σχετικά με την Οθωμανική κοινωνική και πολιτιστική ιστορία. Η τρέχουσα έρευνά του (σε συνεργασία με τον Benny Morris) επικεντρώνεται στην Αρμένικη Σφαγή, 1894-1924.
Harutyun Marutyan
Harutyun Marutyan
Ο Harutyun Marutyan είναι κοινωνικός και πολιτιστικός ανθρωπολόγος, επικεφαλής ερευνητής στο Τμήμα Σύγχρονων Ανθρωπολογικών Μελετών του Ινστιτούτου Αρχαιολογίας και Εθνογραφίας της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών της Αρμενίας. Το πρώτο του διδακτορικό δίπλωμα το έλαβε από το Ινστιτούτο Εθνογραφίας της Ακαδημίας Επιστημών της ΕΣΣΔ (Μόσχα). Το δεύτερο διδακτορικό - το 2007 στο Ινστιτούτο Αρχαιολογίας και Εθνογραφίας στο Ερεβάν. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τη μνήμη της γενοκτονίας των Αρμενίων, τον μετασχηματισμό της εθνικής ταυτότητας, τα σύγχρονα εθνικά κινήματα, την εικονογραφία, τον παραδοσιακό Αρμενικό πολιτισμό και τη φτώχεια. Ο Harutyun Marutyan είναι συγγραφέας τριών μονογραφιών : Το Εσωτερικό των Παραδοσιακών Κατοικιών των Αρμενίων, δεύτερο μισό του 19ου - αρχές του 20ου αιώνα (Ερεβάν: Ακαδημία Επιστημών του ArmSSR, 1989, στα Ρωσικά), Ο Ρόλος της Μνήμης στη Δομή της Ταυτότητας: Ερωτήσεις Θεωρίας (Ερεβάν: Noravank, 2006, Arm), Εικονογραφία της αρμενικής ταυτότητας Τόμος 1: Η Μνήμη της Γενοκτονίας και το Κίνημα Karabagh (Ερεβάν: Gitutyun, 2009, Αρμενικά και Αγγλικά). Έχει επίσης συνεισφέρει σε πέντε συλλογικά έργα, μεταξύ των οποίων, Αρμενικές Λαϊκές Τέχνες, Πολιτισμός και Ταυτότητα (Bloomington και Indianapolis: Indiana University Press, 2001), Καταστροφές στην εποχή του Στάλιν στην Αρμενία: Ιστορία, Μνήμη, Καθημερινή ζωή (Yerevan: Gitutyun, 2015, στα Αρμενικά.) και έχει συγγράψει περισσότερα από εκατό ακαδημαϊκά άρθρα.
Henry Theriault
Henry Theriault
Ο Theriault δίδαξε φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο του Worcester (Η.Π.Α.), στο οποίο είναι πλέον Αναπληρωτής Αντιπρόεδρος Ακαδημαικών Σχέσεων. Ο Theriault ερευνά την άρνηση της γενοκτονίας, την αποτροπή γενοκτονίας, τις σχέσεις που ακολουθούν μετά τη γενοκτονία ανάμεσα στους θύτες και στα θύματα, τις επανορθώσεις και τη μαζική βία εναντίον των γυναικών. Προεδρεύει της Ομάδας Μελέτης για την Επανόρθωση της Αρμένικης Γενοκτονίας και ήταν ο κύριος συγγραφέας της έκθεσής της τον Μάρτιο του 2015 «Επίλυση με Δικαιοσύνη». Έχει δημοσιεύσει πολυάριθμα άρθρα και κεφάλαια περιοδικών, επιμελήθηκε πολλά περιοδικά ενώ έχει πραγματοποιήσει ομιλίες σε ολόκληρο τον κόσμο. Εκλεγμένος το 2017 και το 2019 ο Thierault είναι σήμερα Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Μελετητών για τη Γενοκτονία. Μαζί με τον Samuel Totten, συνέγραψε το επερχόμενο βιβλίο “Το Συνέδριο των Ηνωμένων Εθνών για τη Γενοκτονία: Μια Εισαγωγή”.
Ιsrael Charny
Ιsrael Charny
Ο Israel W. Charny είναι μακροχρόνιος διευθυντής του Ινστιτούτου Ολοκαυτώματος και Γενοκτονίας της Ιερουσαλήμ, το οποίο και ίδρυσε μαζί με τον Elie Wiesel και τον αείμνηστο Shamai Davidson, MD, ειδικευμένο στην αντιμετώπιση των επιζώντων του Ολοκαυτώματος το 1981. Η ίδρυση πραγματοποιήθηκε εν αναμονή του περίφημου Πρώτου Διεθνούς Συνεδρίου για το Ολοκαύτωμα και τη Γενοκτονία, το 1982, το οποίο ο Charny συνέλαβε και ηγήθηκε των προσπαθειών ενάντια στις σοβαρές πιέσεις που δέχτηκε από τις κυβερνήσεις της Τουρκίας και του Ισραήλ οι οποίες επεδίωξαν τη ματαίωσή του. Το τελευταίο του βιβλίο τιτλοφορείται “Η Μετάδοση της Γενοκτονίας“ και συμπεριλαμβάνει ασκήσεις εκμάθησης για τον αναγνώστη/φοιτητή.
Steven Jacobs
Steven Jacobs
Ο Steven Leonard Jacobs, DHL, είναι καθηγητής Θεολογικών Σπουδών και Ομότιμος καθηγητής Ιουδαϊκών Σπουδών της έδρας Aronov στο Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα. Οι κύριοι ερευνητικοί τομείς του είναι η Εβραϊκή Βίβλος, Εβραιο-Χριστιανικές σχέσεις, το Ολοκαύτωμα, και ιστορικές και σύγχρονες γενοκτονίες. Είναι ο συγγραφέας, συντάκτης και μεταφραστής περισσότερων από δεκαπέντε βιβλίων και περισσότερων από πενήντα σχετικών άρθρων και κεφαλαίων βιβλίων.
Tamer Çilingir
Tamer Çilingir
Ακτιβιστής από τον Πόντο, ερευνητής, συγγραφέας. Γεννήθηκε το 1965 σε οικογένεια εξισλαμισμένων Ελλήνων. Κατάγεται από τη Τραπεζούντα. Είναι ο συγγραφέας του πρώτου Τούρκικου βιβλίου σχετικά με τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, Pontus Gerçeği (Η Αλήθεια του Πόντου), το οποίο εκδόθηκε το 2016 από τις εκδόσεις Belge. Έγραψε το βιβλίο στα Τουρκικά και περιέβαλε σε αυτό έγγραφα βασισμένα στα μυστικά αρχεία της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης. Από το 2016 συμμετέχει σε ομιλίες και συνέδρια σχετικά με τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες. Εξακολουθεί και γράφει άρθρα που αφορούν στην ιστορία και τη Γενοκτονία του Πόντου, για πολλές Τούρκικες εφημερίδες και περιοδικά.
Tessa Hofmann
Tessa Hofmann
Η Dr.phil Tessa Hofmman, Magistra Artium και Επίτιμη Καθηγήτρια σπούδασε Φιλολογία (Σλαβική Λογοτεχνία και Γλώσσα, Σπουδές Αρμένικης Γλώσσας) και Κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο Freie Universität (FUB) του Βερολίνου. Τη περίοδο 1983 - 2015 διατέλεσε επιστημονικός συνεργάτης στο Ινστιτούτο Ανατολικών Γλωσσών του Πανεπιστημίου FUB. Από το 2008 μέχρι και το 2012 διατέλεσε επιστημονικός συνεργάτης σε Διεθνή Ερευνητικά Προγράμματα (Εσωτερική Μετανάστευση από την Αρμενία και τη Γεωργία). Από το 2015 μέχρι σήμερα είναι ανεξάρτητη μελετητής και συγγραφέας. Έχει προβεί σε πολυάριθμες εκδόσεις που αφορούν στην ιστορία, στον πολιτισμό και στη παρούσα πολιτική κατάσταση της Αρμενίας και της διασποράς της, στη Γενοκτονία με επίκεντρο την Γενοκτονία από το Οθωμανικό καθεστώς και στις μειονότητες της Τουρκίας και του Νότιου Καυκάσου. Από το 1979 εργάζεται εθελοντικά για τα ανθρώπινα δικαιώματα ως Πρόεδρος του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Ομάδα Εργασίας Αναγνώρισης της Γενοκτονίας για Διεθνή Κατανόηση (http://www.aga-online.org/aboutus/index.php?locale=en). Είναι επίσης, ιδρυτικό στέλεχος και εκπρόσωπος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης για την Προώθηση της Οικουμενικής Μνήμης για τα θύματα της Γενοκτονίας στην Οθωμανική Αυτοκρατορία (FÖGG -http://www.genozid-gedenkstaette.de/ueberuns/index.php).
Haider Elias
Haider Elias
Ο Haider Elias είναι συνιδρυτής και πρόεδρος του Οργανισμού Yazda (Οργανισμός Γιαζίντι που ιδρύθηκε για να στηρίξει τη μειονότητα των Γιαζίντι μετά την Γενοκτονία που διεπράχθη εναντίον τους τον Αύγουστο του 2014. Ο οργανισμός, επίσης ίδρυσε την εκστρατεία της Nadia Murad). Ο Haider Elias είναι συνιδρυτής της εκστρατείας της Nadia Murad. Εκπαίδευση: Πτυχίο Ψυχολογίας του Πανεπιστήμιο του Χιούστον. Ο Haider Elias εργάστηκε στο παρελθόν για την Αμερικανική κυβέρνηση στο Ιράκ ως μεταφραστής και πολιτιστικός σύμβουλος. Έχασε τον μικρότερο αδελφό του στην επίθεση εναντίον του λαού των Γιαζίντι τον Αύγουστο του 2014 και έλαβε μέρος στην παροχή βοήθειας στα θύματα για την προάσπιση των μελλοντικών γενοκτονιών κατά των μειονοτήτων. Από το 2010 έζησε στο Χιούστον του Τέξας.
Τα προγράμματα της Yazda και του Haider Elias για τη μειονότητα των Γιαζίντι είναι τα πρακάτω:
• Ψυχοκοινωνική θεραπεία για γυναίκες που έχουν τραυματιστεί από το ISIS
• Διαχείριση υποθέσεων μέσω Ιρακινών κοινωνικών υπηρεσιών
• Σχέδιο τεκμηρίωσης (λήψη προφορικών μαρτυριών από τα θύματα της γενοκτονίας)
• Σχέδια βιοπορισμού με την USAID
• Μαχόμενοι στο πλευρό της Amal Clooney για τη δικαιοσύνη και απόδοση ευθυνών (να φέρουν τα μέλη του ISIS αντιμέτωπα με τη δικαιοσύνη)
• Υποστηρίζουν την αποδοχή των Γιαζίντι προσφύγων στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.
Robert Shenk
Άγγελος Συρίγος
Βασίλειος Μεϊχανετσίδης
Κωσταντίνος Φωτιάδης
Λάμπρος Κουλουμπαρίτσης
Μαίρη Στυλίδη
Νίκος Μιχαηλίδης
Παναγιώτης Γιαταγαντζίδης
Alfred De Zayas
Benny Morris
Carl Wilkens
Cengiz Aktar
Dror Ze'evi
Harutyun Marutyan
Henry Theriault
Ιsrael Charny
Steven Jacobs
Tamer Çilingir
Tessa Hofmann
Haider Elias

Οργανωτική Επιτροπή - Επικουρική Επιτροπή - Επιστημονική Επιτροπή

 
Read more

Προτεινόμενα Ξενοδοχεία

Athens Marriott

 6-8/12 Τιμή μονόκλινου από 130 ευρώ /ημέρα  

Athens Avenue Hotel 

6-8/12 Τιμή μονόκλινου από 70 ευρώ /ημέρα

Coral Hotel

6-8/12 Τιμή μονόκλινου από 65 ευρώ /ημέρα

Poseidon 

6-8/12 Τιμή μονόκλινου από 55 ευρώ /ημέρα

Athenaum Grand Hotel

6-8/12 Τιμή μονόκλινου από 60 ευρώ /ημέρα

Nestorio Hotel

6-8/12 Τιμή μονόκλινου από 50 ευρώ /ημέρα

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


6-8/12 Τιμή μονόκλινου από 65 ευρώ /ημέρα
6-8/12 Τιμή μονόκλινου από 65 ευρώ /ημέρα
6-8/12 Τιμή μονόκλινου από 65 ευρώ /ημέρα
6-8/12 Τιμή μονόκλινου από 65 ευρώ /ημέρα
6-8/12 Τιμή μονόκλινου από 65 ευρώ /ημέρα

6-8/12 Τιμή μονόκλινου από 65 ευρώ /ημέρα

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗ

Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας (Π.Ο.Ε.)
Διεύθυνση: Κάρολου Κουν 3, 56430, Σταυρούπολη
Τηλ. επικοινωνίας: 2313 054 737
e-mail: [email protected]
Πληροφορίες χώρου
06 Δεκεμβρίου Μουσείο Ακρόπολης | 07 Δεκεμβρίου αίθουσα "Φάρος" & 08 Δεκεμβρίου αίθουσα "Πύργος Βιβλίων", Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος Αθήνα

Αθήνα Ελλάδα

Στοιχεία PCO
PCO - Inventics S.A. | Medevents.gr

Technopolis, Building Thermi ΙΙ, 9th klm. Thessaloniki-Thermi, B.O. Box 60714, ZIP 57001, Thermi, Thessaloniki, Greece.

www.medevents.gr

+302310474400

GNTO License: 0933Ε60000074600
First name
Last name
Email
Phone