Loading
1ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΙΑΣ | ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΕΛΙΑ: ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ - ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΝΕΕΣ ΤΑΣΕΙΣ

Χρόνος μέχρι το Event:

21
days
10
hours
48
minutes
37
seconds

Σχετικά με το συνέδριο

Το Perrotis College - Κέντρο Ελιάς Krinos διοργανώνει το 1ο Διεθνές Συνέδριο Ελιάς | Επιτραπέζιες Ελιές: Επιδιώκοντας την Καινοτομία - Εξερευνώντας Τάσεις στις 24-26 Μαΐου 2018 στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή, Θεσσαλονίκη.

 

LIVEMEDIA

Μπορείτε να παρακολουθήσετε φωτογραφίες και video από το 1ο Διεθνές Συνέδριο Κέντρου Ελιάς
Livemedia

Book of Abstracts

Book of Abstracts 1ο Διεθνές Συνέδριο Ελιάς | Επιτραπέζιες Ελιές: Επιδιώκοντας την Καινοτομία - Εξερευνώντας Τάσεις 

Book of Abstracts

Οργανωτική Επιτροπή

Σταυρούλα Αντωνοπούλου
Υπεύθυνη Διοικητικών Υπηρεσιών, Perrotis College, Ελλάδα
Δώρα Αναστασιάδου
Υπεύθυνη Εταιρικών Σχέσεων Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής & Perrotis College
Δρ. Αθανάσιος Γκέρτσης
Επικεφαλής του Τμήματος Διαχείρισης Αγρo-Περιβαλλοντικών Συστημάτων και Διευθυντής του Κέντρου Ελιάς Κρίνος, Perrotis College, Ελλάδα
Dr. Manuel Brenes Balbuena
Ερευνητής, Τμήμα Βιοτεχνολογίας Τροφίμων του Ινστιτούτου de la GRASA, Ισπανία
Δρ. Αθανάσιος Τσαυτάρης
Κοσμήτορας, Perrotis College, Ελλάδα
Νέλος Γεωργούδης
Πρόεδρος, Πανελλήνια Ένωση Μεταποιητών Τυποποιητών Εξαγωγέων Επιτραπέζιας Ελιάς (ΠΕΜΕΤΕ)
Αλέξανδρος Γεωργιάδης
Πρόεδρος, KRINOS Foods, Καναδάς

Πρόγραμμα

Τελικό Πρόγραμμα 1ο Διεθνές Συνέδριο Ελιάς | Επιτραπέζιες Ελιές: Επιδιώκοντας την Καινοτομία - Εξερευνώντας Τάσεις στις 24-26 Μαΐου. 

Για το Ηλεκτρονικό Πρόγραμμα του Συνεδρίου πατήστε εδώ


Στο πλαίσιο του Συνεδρίου θα υπάρχει μετάφραση από τα Αγγλικά στα Ελληνικά
Τελικό Πρόγραμμα

Ομιλητές

Γιώργος Ντούτσιας
Γιώργος Ντούτσιας
Πρόεδρος διοικητικού συμβουλίου Δ.Ο.ΕΠ.ΕΛ, γεωπόνος, πρώην Γενικός Διευθυντής της Ελαιουργικής
Ο Γιώργος Ντούτσιας, Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Δ.Ο.ΕΠ.ΕΛ, γεωπόνος,πρώην Γενικός Διευθυντής της Ελαιουργικής, είναι βιοκαλλιεργητής στη περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου και της Στυλίδας Φθιώτιδας, καλλιεργώντας επιτραπέζιες ποικιλίες, κυρίως «Κονσερβολιά» αλλά και «Καλαμών». Την εμπειρία, τις δυσκολίες και τις προοπτικές της καλλιέργειας ελιάς όταν αυτή καλλιεργηθεί με βιολογικό τρόπο έχει σκοπό να σας καταδείξει η παρουσίαση. Η παρουσίαση θα κινηθεί γύρω από τρεις άξονες: Τους παράγοντες τις λίπανσης, φυτοπροστασίας και λοιπών καλλιεργητικών φροντίδων, Τη διαδικασία πιστοποίησης, Και την προστιθέμενη αξία που παίρνει το προϊόν ως βιολογικό Θα καταλήξει δε με συμπέρασμα αν ο κόπος και τα έξοδα έχουν αποτέλεσμα.
Κωνσταντίνος Τερτιβανίδης
Κωνσταντίνος Τερτιβανίδης
Διευθυντής Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Κ. Μακεδονίας, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Επικεφαλής πρώτου εθνικού taste panel επιτραπέζιας ελιάς
Είναι τελειόφοιτος της Γεωπονική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών της Γεωπονίας ΑΠΘ με τίτλο: Γενετική, Βελτίωση και Φυσιολογία των Φυτών. Το 2001 ανακηρύχθηκε Διδάκτορας της Γεωπονικής Σχολής με "Άριστα" με θέμα: "Την γενετική μεταμόρφωση ζαχαρότευτλων μέσω του Agrotobacterium tumefaciens". Έχει εργασθεί ως ερευνητής σε ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα τόσο στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης. Από το 2000 ως το 2009 εργάσθηκε ως καθηγητής στα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (T.E.I.) της Θεσσαλονίκης και της Φλώρινας. Έχει πάνω από 50 δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και επιστημονικά συνέδρια. Από το 2002 εργάζεται ως Γεωπόνος μόνιμος υπάλληλος στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και πιο συγκεκριμένα: 2002-2017 στην Δνση Αγροτικής Οικονομίας της Χαλκιδικής (σημερινή ΔΑΟΚ), διετέλεσε από 2008 έως το 2014 προϊστάμενος του Τμ Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου, το 2015-2016 Δ/ντής της Υπηρεσίας, 2017 στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Αλιείας της ΠΚΜ ως Δ/ντής.
Antonio Garrido Fernández
Antonio Garrido Fernández
Επίτιμος Καθηγητής Έρευνας, Ινστιτούτο ντε λα Γκράσα, Ισπανία
O Kαθηγητής Antonio Garrido Fernadez εργάζεται στο Instituto de la Grasa από τον Ιανουάριο του 1969. Το ερευνητικό του έργο είναι αφιερωμένο εξ ολοκλήρου στις επιτραπέζιες ελιές και σε διαφορετικές μεθόδους συλλογής, επεξεργασίας και μεταποίησης τους: α) ανάπτυξη μεθόδων επεξεργασίας φυσικά ώριμων ελιών Ισπανικού τύπου, με την εφαρμογή ενός αερόβιου συστήματος ζύμωσης / αποθήκευσης που χρησιμοποιείται σήμερα παγκοσμίως, β) επαναχρησιμοποίηση / διαχείριση αλισίβας (καυστικής σόδας) και άλμης, γ) επισήμανση σύστασης και διατροφικής αξίας των επιτραπέζιων ελιών Ισπανικού τύπου, δ) αλλαγές στις μεθόδους επεξεργασίας και μεταποίησης της ελιάς, ε) πιθανά προβιοτικά/ λειτουργικά προϊόντα ελιάς (χαμηλής συγκέντρωσης σε αλάτι), στ) εφαρμογή προγνωστικής μικροβιολογίας και χημειομετρίας στις επιτραπέζιες ελιές, ζ) κατάλληλη ανάλυση λειτουργικών / συστατικών δεδομένων για τη ζύμωση της ελιάς. Έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος του Instituto de la Grasa (1978-1990), Διευθυντής του Grasas y Aceites (1991-2005), Διευθυντής του Τμήματος Βιοτεχνολογίας Τροφίμων (Instituto Grasa, 1989-2005), Διευθυντής Έρευνας της Asociacion Investigación Oleícola (1986) -2006) και Συν-Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Χημεία και Βιοτεχνολογία Τροφίμων (1986-2006). Ο Καθηγητής Garrido έχει συγγράψει περισσότερες από 200 δημοσιευμένες εργασίες σε διεθνώς αναγνωρισμένα επιστημονικά περιοδικά [συνολικά 5300 αιτιολογικές αναφορές (citations), h-index 35 (εκτός αυτοπαραπομπών)], το βιβλίο «Table Olives. Production and Processing» («Επιτραπέζιες Ελιές. Παραγωγή και Επεξεργασία») και πολλά άλλα, καθώς και πάνω από 25 κεφάλαια βιβλίων. Επίσης, έχει συνεργασθεί ενεργά με το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου, την ASEMESA και τη βιομηχανία.
Selina C. Wang
Selina C. Wang
Διευθύντρια Ερευνών, Κέντρο Ελιάς Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, Ντέιβις, ΗΠΑ
Η Dr Selina C. Wang είναι Ερευνητική Διευθύντρια του Κέντρου Ελιάς και της Σχολής στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Davis στην Καλιφόρνια. Διαθέτει Διδακτορικό (PhD) στην Οργανική Χημεία από το Πανεπιστήμιο UC Davis. Ήταν επικεφαλής των μελετών του Κέντρου Ελιάς κατά την περίοδο 2010-2011 για την αξιολόγηση της ποιότητας του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου στα σούπερ μάρκετ, που προσέλκυσε την παγκόσμια προσοχή. Η Dr Wang έχει αναπτύξει περισσότερα από 120 ερευνητικά έργα για τις επιτραπέζιες ελιές και το ελαιόλαδο, με θέματα που κυμαίνονται από διεθνή πρότυπα, βέλτιστες πρακτικές συγκομιδής / επεξεργασίας / αποθήκευσης, έως διαχείριση υποπροϊόντων και επιπτώσεις στην υγεία.
Dan Flynn
Dan Flynn
Εκτελεστικός Διευθυντής Κέντρου Ελιάς, Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Ντέιβις, ΗΠΑ, Εκπρόσωπος Πρύτανη ΗΠΑ αναφορικά με Στρατηγικές Πρωτοβουλίες, Κολέγιο Γεωργίας & Περιβαλλοντικών Επιστημών, Ντέιβις, Καλιφόρνια, ΗΠΑ
Dan Flynn: Από το 2017 είναι Εκπρόσωπος Κοσμητείας στις Στρατηγικές Πρωτοβουλίες, Κολλέγιο Γεωργικών και Περιβαλλοντικών Επιστημών Davis, CA. / 2018-σήμερα: Εκτελεστικός Διευθυντής του UC Davis Olive Center, Καλιφόρνια. / 2005-σήμερα: Διευθυντής του UC Davis Olive Oil, Davis, Kαλιφόρνια/ 2004-2008: Ιδιοκτήτης / Διευθυντής της Οldani Farm, Butte County, Καλιφόρνια / 1999-2005: Νομοθετικός Διευθυντής, Μέλος Συνέλευσης του Pat Wiggins, Sacramento, Καλιφόρνια / 1993-1999: Νομοθετικός Διευθυντής του Γερουσιαστή Herschel Rosenthal, Σακραμέντο, Καλιφόρνια / 1992-1993:Νομικός Αναλυτής, Τμήμα Κοινωνικών Υπηρεσιών, Σακραμέντο, Καλιφόρνια / 1991-1992: Αναλυτής Πολιτικής, Επιτροπή Little Hoover, Σακραμέντο, Καλιφόρνια/ 1989-1991: Αναλυτής Πολιτικής, Ερευνητικό Γραφείο Γερουσίας, Σακραμέντο, Καλιφόρνια / 1985-1988: Νομοθετικός Σύμβουλος του Γερουσιαστή Gary K. Hart, Σακραμέντο, Καλιφόρνια.
Γεώργιος Πηλίδης
Γεώργιος Πηλίδης
Ομότιμος Καθηγητής, Τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογίας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Πολυτεχνείο Στουτγάρδης Πτυχίο Χημικού (1973) / Πανεπιστήμιο Ρέγκενσμπουργκ: Διδακτορικό Δίπλωμα στην Οργανική Σύνθεση (1978) / Μεταδιδακτορική έρευνα: Πανεπιστήμιο Γκρενόμπλ (1978-79) / Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Τμήμα Χημείας: Επιμελητής Εργαστηρίου (1980), Λέκτορας (1983), Επίκουρος Καθηγητής Οργανικής Χημείας (1987). Τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών: Αναπληρωτής Καθηγητής (2004), Καθηγητής (2008) Περιβαλλοντικής Χημείας και Τεχνολογίας./ Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Περιβαλλοντικών Ερευνών: Διευθυντής (1989-1998) / Ερευνητικό έργο: 66 δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά, 3 διπλώματα ευρεσιτεχνίας, 3 μονογραφίες, 37 ερευνητικά προγράμματα ως συντονιστής, 87 ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια. Διδακτικό έργο: 42 συνεχή έτη σε Οργανική Χημεία, 15 έτη σε Περιβαλλοντική Χημεία & Τεχνολογία, 28 προσκλήσεις για ομιλίες σε διεθνή συνέδρια, 3 διδακτικά συγγράμματα, οργάνωση 16 διεθνών συνεδρίων, επιβλέπων καθηγητής σε 6 διδακτορικές διατριβές και 6 διπλώματα εξειδίκευσης. / Τιμητικές διακρίσεις: κριτής ερευνητικών προγραμμάτων στη Σουηδική Ακαδημία Επιστημών, εκδότης στο περιοδικό Clean, μέλος του ΔΣ της ΔΕΥΑ Ιωαννίνων, επιστημονικός σύμβουλος της POLYECO ΑΕ, πρόεδρος και μέλος του ΔΣ της ΜESAEP.
Δρ. Γεώργιος Κουμπούρης
Δρ. Γεώργιος Κουμπούρης
Γεωπόνος Ερευνητής, Υπεύθυνος Εργαστηρίου Ελαιοκομίας, Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών & Αμπέλου, Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός ‘ΔΗΜΗΤΡΑ’, Χανιά
Ο Δρ. Γεώργιος Κουμπούρης είναι επικεφαλής ερευνητής στο Εργαστήριο Ελαιοκομίας του Ινστιτούτου Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών & Αμπέλου. Έχει περισσότερες από 50 δημοσιεύσεις άρθρων, πρακτικών συνεδρίων και κεφαλαίων βιβλίων από τις οποίες περισσότερες από 25 συμπεριλαμβάνονται στη βάση δεδομένων SCOPUS. Έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 25 ερευνητικά έργα και διαχειριστεί χρηματοδοτήσεις που υπερβαίνουν τις 600,000 €. Είναι μέλος του συμβουλίου έκδοσης των επιστημονικών περιοδικών “Experimental Agriculture CAMBRIDGE UNIVERSITY PRESS, UK” και ‘International Journal of Plant Biology PAGEPRESS, Italy’ και προσκεκλημένος εμπειρογνώμονας από της Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιοκομίας και την Κινεζική Ακαδημία Δασών. Επίσης, είναι μέλος επιτροπών εμπειρογνωμόνων του ΥπΑΑΤ. Έχει οργανώσει διεθνές συνέδριο για την κλιματική αλλαγή “Climate Changing Agriculture” το 2017 και ενότητα συνεδρίου“Orchard management to face climatic changes” στο διεθνές συνέδριο ELS το 2014.
Jose-Manuel Ruiz
Jose-Manuel Ruiz
Υπεύθυνος Πωλήσεων, Ιντερόλιβα, Ισπανία
Η καριέρα του πάνω από 20 χρόνια στα τμήματα εξαγωγών διαφόρων βιομηχανιών με τις περισσότερες γεωγραφικές και πολιτιστικές περιοχές του κόσμου τον έχει εφοδιάσει με εκτεταμένες γνώσεις και την απαραίτητη εμπειρία που απαιτούνται για την ανάπτυξη διεθνών πωλήσεων. Κατέχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στο Διεθνές Εμπόριο από το ENAE Business School (Murcia University) και έχει διατελέσει Σύμβουλος Εμπορικής Ανάπτυξης στο Εμπορικό Γραφείο της Πρεσβείας της Ισπανίας στη Σαουδική Αραβία. Το 1999 μετακόμισε στο Λος Άντζελες στην Καλιφόρνια, όπου ξεκίνησε την καριέρα του στον Αμερικανικό Κλάδο Τροφίμων. Έχει συνεργασθεί με επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, υπηρεσίες τροφίμων και τη βιομηχανία τροφίμων σε πολλές διαφορετικές αγορές. Έχει διατελέσει τέσσερα χρόνια Διευθυντής Εξαγωγών για την Ασία και τον Ειρηνικό, τη Δυτική-Βόρεια Ευρώπη και τον Καναδά στον μεγαλύτερο Ισπανικό Συνεταιρισμό Επιτραπέζιων Ελιών και δέκα χρόνια ως Διευθυντής Πωλήσεων στην Ισπανική Εταιρεία Internacional Olivarera SA (INTEROLIVA), αποκτώντας εξειδικευμένη γνώση στη Διεθνή Αγορά Επιτραπέζιας Ελιάς. Πρόσφατα προσκλήθηκε από την Πρεσβεία της Ισπανίας στην Ιαπωνία ως Ομιλητής για την «Βιομηχανία Ισπανικής Ελιάς» στην έκθεση Tokyo FOODEX.
Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης
Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης
Διευθύνων Σύμβουλος της Pelopac ABEE, Θεσσαλονίκη
Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης είναι από το 1996 Διευθύνων Σύμβουλος της Pelopac ABEE, η οποία παράγει και εξάγει τυποποιημένα Μεσογειακά και Ελληνικά τρόφιμα, με κύριες αγορές τις ΗΠΑ, την Μεγ. Βρετανία, την Αυστραλία. Η Pelopac έχει τιμηθεί με τα βραβεία «Greek Export Awards» (Top Greek Export Company - Bronze και Top Manufacturing Company – Silver, «Ελληνική Αξία» (Αριστεία Μεσαίας Επιχείρησης, Εξωστρέφεια και Καινοτομία), National Champion Exports - European Business Awards, ενώ πολλά προϊόντα της έχουν κερδίσει 14 Χρυσά Βραβεία Great Taste Awards και έχουν επιλεγεί στα Innovation Selections της SIAL και της PLMA.
Τίτλοι Σπουδών: 1984:Bsc (ENG) in Mechanical Engineering, Queen Mary College, University of London. 1986: MBA, Columbia University, Graduate Business School.
Είναι μέλος του ΔΣ του ΣΒΒΕ, του ΣΕΒΕ, της ΕΔΑΠ/ΤΠΘ ΑΕ, του Anatolia College και πρόεδρος του Governance Committee του American College of Thessaloniki.
Δρ. Αθανάσιος Τσαυτάρης
Δρ. Αθανάσιος Τσαυτάρης
Ομότιμος Καθηγητής ΑΠΘ, πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κοσμήτωρ Μεταπτυχιακής Σχολής, Κολέγιο Περρωτής, Αμερικανική Γεωργική Σχολή, Ελλάδα
Ο Δρ Τσαυτάρης Αθανάσιος κατέχει ένα πτυχίο M.Sc. και δύο πτυχία Ph.D. από την Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Έχει περισσότερα από σαράντα χρόνια ερευνητική και διδακτική εμπειρία σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα του Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Έχει επιβλέψει περισσότερες από 100 M.Sc. και Ph.D. διατριβές και έχει εκδώσει περισσότερα από 300 άρθρα σε διεθνή έγκριτα επιστημονικά περιοδικά με συνολικό συντελεστή απήχησης 500. Το 2016 συμπεριλήφθηκε ως ένας από τους 1000 επιστήμονες της λίστας F1000Research. Ως εμπειρογνώμονας στους τομείς της Γενετικής, της Γονιδιωματικής και της Βελτίωσης των Φυτών, κατείχε πολλές θέσεις στον τομέα της έρευνας, της εκπαίδευσης και της τεχνολογίας, στην Ελλάδα, την Ε.Ε. και σ’ όλο τον κόσμο.
Δημήτριος Βαγενάς
Δημήτριος Βαγενάς
καθηγητής περιβαλλοντικών συστημάτων τμήμα χημικών μηχανικών πανεπιστήμιο πατρών Ελλάδα
Ο Δημήτρης Βαγενάς είναι καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών. Η έρευνά του επικεντρώνεται στην επεξεργασία των αγροτο-βιομηχανικών αποβλήτων (γαλακτοκομικά, ελαιοτριβείο, επιτραπέζιες ελιές) σε μια προσπάθεια ανάπτυξης διεργασιών και μεθόδων επεξεργασίας των αποβλήτων ή αξιοποίησης και ανάκτησης χρήσιμων ουσιών. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιούνται βιολογικά φίλτρα, τεχνητοί υγροβιότοποι, και ηλεκτροχημικές μέθοδοι. Ο καθηγητής Vayenas έχει συγγράψει 85 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά (Total citations: 1600, H-index: 24), έξι κεφάλαια βιβλίων και είναι κριτής σε περισσότερα από 85 διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Διδάσκει Μικροβιολογία, και Ασφάλεια Διεργασιών, Διαχείριση στερεών αποβλήτων, Διαχείριση Λυμάτων, Επεξεργασία Εδάφους και Υπογείων υδάτων, Επεξεργασία Νερού.
Μαρία Ζ. Τσιμίδου
Μαρία Ζ. Τσιμίδου
Καθηγήτρια Χημείας ΑΠΘ, Διευθύντρια Εργαστηρίου Χημείας & Τεχνολογίας Τροφίμων, Τμήμα Χημείας, ΑΠΘ, Θεσσαλονίκη
Η καθηγήτρια Μαρία Ζ. Τσιμίδου (Δ/ντρια του Εργαστηρίου Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων,Τμήμα Χημείας, ΑΠΘ) είναι χημικός τροφίμων (Τμήμα Χημείας ΑΠΘ, Π/μιο Reading UK) και έχει επαγγελματική διαδρομή 40 χρόνων (1977-) και τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα καλύπτουν διάφορες θεματικές ενότητες (γνησιότητα και ποιότητα τροφίμων με έμφαση στo παρθένο ελαιόλαδο, επιτραπέζιες ελιές και το σαφράνι, χαρακτηρισμός και μελέτη ιδιοτήτων λιπιδίων όπως τα καροτενοειδή, τοκοφερόλες, σκουαλένιο, απομόνωση και μελέτη βιοδραστικών συστατικών με έμφαση στα αντιοξειδωτικά, μελέτη χρωστικών τροφίμων, βιοτεχνολογική παραγωγή λιπιδίων κ.ά). Συνεργάζεται με επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό και συμμετέχει ως εμπειρογνώμονας σε διάφορες επιτροπές. Οι δημοσιευμένες επιστημονικές εργασίες της, τα άρθρα ανασκόπησης και τα κεφάλαια σε βιβλία (>200), οι παρουσιάσεις σε εθνικά και διεθνή συνέδρια, η συμμετοχή της σε ανταγωνιστικά προγράμματα κι οι συνεργασίες με τον ιδιωτικό τομέα καθώς και δράση της στην επιμέλεια ειδικών εκδόσεων (εγκυκλοπαίδειες, περιοδικά) τεκμηριώνει τα παραπάνω. Eίναι Executive Editor του European Lipid Science and Technology και επιστημονικώς υπεύθυνη για το ΑΠΘ δύο προγραμμάτων Horizon 2020 (OLEUM, PROMETROFOOD).
Barbara Lanza
Barbara Lanza
Συμβούλιο Αγροτικής Έρευνας & Οικονομικών, Ερευνητικό Κέντρο Μηχανικής και Μεταποίησης Αγροδιατροφικών Προϊόντων, Ιταλία
Η Barbara Lanza έχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη Βιολογική Επιστήμη. Από το 1992 εργάζεται ως Ερευνήτρια στο Τμήμα Επιτραπέζιων Ελαιών του Ιταλικού Συμβουλίου Αγροτικής Έρευνας και Οικονομίας (CREA), επιλέγοντας και διερευνώντας τους μικροοργανισμούς που διευκολύνουν τη ζύμωση, υποκαθιστώντας την εγχώρια μικροχλωρίδα και ειδικότερα τη συμπληρωματική μικροχλωρίδα που είναι υπεύθυνη για την αλλοίωση των κονσερβοποιημένων ελιών. Είναι Εμπειρογνώμων του Διεθνούς Συμβουλίου Ελιάς (IOC) πάνω στην οργανοληπτική αξιολόγηση, τα διατροφικά χαρακτηριστικά και τα πρότυπα των επιτραπέζιων ελιών. Επιπλέον, έχει εργασιακή εμπειρία ως Υπεύθυνος Ομάδας σε διάφορα Εθνικά Προγράμματα και Προγράμματα της Ε.Ε., και είναι συν-συγγραφέας 46 δημοσιεύσεων σε έγκριτα διεθνώς αναγνωρισμένα επιστημονικά περιοδικά (h-δείκτης 16).
Έφη Τσακαλίδου
Έφη Τσακαλίδου
Καθηγήτρια Βιοχημείας Τροφίμων, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ελλάδα
Η Έφη Τσακαλίδου αποφοίτησε από το Τμήμα Χημείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έλαβε το διδακτορικό της στη Βιοχημεία από το Πανεπιστήμιο της Κολωνίας (Γερμανίας), με υποτροφία του Κοινωφελούς Ιδρύματος "Α. Σ. Ωνάσης". Από το 1987 εργάζεται στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και σήμερα είναι Καθηγήτρια Βιοχημείας Τροφίμων στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στο πεδίο των οξυγαλακτικών βακτηρίων, με έμφαση στην ταξινόμηση, την φυσιολογία, τον μεταβολισμό, τις βακτηριοσίνες, τα προβιοτικά, την γενετική, την γονιδιωματική, την μεταγονιδιωματική, την πρωτεωμική, την βιοπληροφορική, καθώς και τις τεχνολογικές εφαρμογές.
Louise Ferguson
Louise Ferguson
Ειδική Σύμβουλος Τμήματος Φυτικής Παραγωγής, Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Ντέιβις, ΗΠΑ
Η Louise Ferguson, PhD., εργάζεται ως Εxtension Specialist στο Τμήμα Επιστημών Φυτών στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια-Ντέιβις από το 1984. Το ερευνητικό της ενδιαφέρον εστιάζεται στην ανάπτυξη και επέκταση μακροπρόθεσμων εφαρμογών για βιώσιμη παραγωγή δέντρων. Σε συνεργασία με Αγροτικούς Συμβούλους, Ειδικούς Εμπειρογνώμονες, το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια και διεθνείς συνεργάτες, έχει αναπτύξει ερευνητικά προγράμματα για φιστίκια, ελιές, σύκα, εσπεριδοειδή, λωτούς και ρόδια. Με τους συναδέλφους της στην Καλιφόρνια, την Ισπανία και την Αργεντινή, έχει αναπτύξει πρακτικές μηχανικού κλαδέματος και μηχανικής συγκομιδής επιτραπέζιων ελιών. Είναι συν-συντάκτης του Εγχειριδίου Παραγωγής της Ελιάς Καλιφόρνιας (Olive Production Manual, University of California, Τμήμα Γεωργίας και Φυσικών Πόρων, Δημοσίευση 3353). Με τον συν-συγγραφέα Sergio Castro-Garcia από το Πανεπιστήμιο της Κόρδοβα στην Ισπανία, τους απονεμήθηκε το Βραβείο ‘Best Extension Publication’ το 2014 από την Αμερικανική Εταιρεία Επιστήμης Οπωροκηπευτικών [Ferguson, L. και SC Garcia. 2014/ “Transformation of an ancient crop: preparing California’s Μanzavillo Table Olives for Mechanical Harvesting’ (“Μετασχηματισμός μιας αρχαίας καλλιέργειας: προετοιμάζοντας τις επιτραπέζιες ελιές Manzanillo για μηχανική συγκομιδή”), (HortTechnology 24 (3) 274-280].
Manuel Brenes
Manuel Brenes
Ερευνητής Ινστιτούτο ντε λα Γκράσα, Πανεπιστήμιο Πάμπλο ντε Ολαβίντε, Σεβίλλη, Ισπανία
Ο Manuel Brenes είναι Ερευνητικός Επιστήμονας στο Instituto de la Grasa (CSIC), όπου είναι επικεφαλής του Τμήματος Βιοτεχνολογίας Τροφίμων. Τα τελευταία 32 χρόνια διεξάγει έρευνα στον Τομέα των Επιτραπέζιων Ελιών και του Ελαιολάδου (επεξεργασία, παραπροϊόντα, φαινολικές ενώσεις και άλλα). Είναι συν-συγγραφέας περισσότερων από 130 δημοσιεύσεων σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά που καλύπτουν πολλές πτυχές της επιστήμης της ελιάς. Έχει επίσης πραγματοποιήσει πολλά ερευνητικά έργα και ιδιωτικές συμβάσεις με εταιρείες ελαιολάδου και επιτραπέζιων ελιών. Τα σημερινά ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στη μελέτη της φυσικής εκπίκρανσης των επιτραπέζιων ελιών, στην ανάπτυξη νέας επεξεργασίας της ελιάς και στην αξιοποίηση των υποπροϊόντων της ελιάς.
Fani Mantzouridou
Fani Mantzouridou
Assistant Professor, Laboratory of Food Chemistry and Technology, Department of Chemistry, Aristotle University of Thessaloniki
Mantzouridou Fani, Assistant Professor, Laboratory of Food Chemistry and Technology, Department of Chemistry, Aristotle University of Thessaloniki Her research interests include Food Biotechnology with emphasis on the biotechnological food production (e.g. table olives, yogurt) and their ingredients (e.g. bioactive lipids, flavor-active compounds), optimization of novel processes using statistical tools, exploitation of industrial by-products by biotechnological means for the production of high‐value products, food products enriched with probiotic/prebiotics, immobilized/encapsulated cell systems for the production of food and food ingredients. Her education includes a B.Sc. in Chemistry, a M.Sc. in Food Biotechnology and a Ph.D. in Food Biotechnology. She has published more than 40 papers in international refereed journals and she has > 600 citations. She has also contributed to several international/national conferences and served as a referee to many international journals. During the last 10 years she participates in research projects, financed by EU (FP6, FP-7, EU-COST, H2020) or Greek sources.
Δρ. Ευστάθιος Ζ. Πανάγου
Δρ. Ευστάθιος Ζ. Πανάγου
Αναπληρωτής Καθηγητής Εργαστήριο Μικροβιολογίας & Βιοτεχνολογίας Τροφίμων, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ελλάδα
Αποφοίτησε από την Ανωτάτη Γεωπονική Σχολή Αθηνών. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Cranfield University του Ηνωμένου Βασιλείου όπου απέκτησε δίπλωμα Master of Science στο γνωστικό αντικείμενο ‘Postharvest Technology’. Στη συνέχεια πραγματοποίησε διδακτορική διατριβή στη Μικροβιολογία Τροφίμων στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε επί σειρά ετών στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας Γεωργικών Προϊόντων του ΕΛΓΟ ‘ΔΗΜΗΤΡΑ’ ως επιστημονικό προσωπικό. Το Νοέμβριο του 2006 εξελέγη μέλος ΔΕΠ στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας και Βιοτεχνολογίας Τροφίμων στο γνωστικό αντικείμενο ‘Ποσοτική Μικροβιολογία’. Έχει συμμετοχή σε 15 ερευνητικά προγράμματα (σε 2 ως επιστημονικός υπεύθυνος), 9 εκ των οποίων έχουν χρηματοδοτηθεί από την ΕΕ και 6 από εθνικούς φορείς. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν: (α) τη μικροβιακή οικολογία ζυμούμενων τροφίμων φυτικής προέλευσης με ιδιαίτερη έμφαση στις επιτραπέζιες ελιές, (β) την εφαρμογή ταχέων αναλυτικών τεχνικών στην αξιολόγηση της αλλοίωσης των τροφίμων σε συνδυασμό με πολυμεταβλητές μεθόδους ανάλυσης, (β) την ανάπτυξη μαθηματικών μοντέλων για την περιγραφή της συμπεριφοράς των μικροοργανισμών σε διαφορετικά οικοσυστήματα τροφίμων. Το συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει 70 επιστημονικές εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά του Science Citation Index, οι οποίες έχουν συγκεντρώσει πάνω από 1000 ετεροαναφορές σύμφωνα με τη βιβλιογραφική βάση αναζήτησης Scopus καθώς και 5 κεφάλαια σε βιβλία.
Ασπασία Μαστραλέξη
Ασπασία Μαστραλέξη
Χημικός MSc, Υποψήφια Διδάκτωρ, Εργαστήριο Χημείας & Τεχνολογίας Τροφίμων, Τμήμα Χημείας ΑΠΘ, Θεσσαλονίκη
Η Ασπασία Μαστραλέξη απέκτησε το μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών της το 2013 από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Η έρευνά της επικεντρώνεται στην ανάπτυξη μεθόδων με τη χρήση διαφορετικών τεχνικών (φασματοφωτομετρία, φλογοφωτομετρία, φασματομετρία Ατομικής Εκπομπής με επαγωγικά.συζευγμένο Πλάσμα (ICP), υγρή χρωματογραφία Υψηλής Απόδοσης - HPLC) και στον προσδιορισμό και την εκτίμηση βιοδραστικών ενώσεων σε επιτραπέζιες ελιές και παρθένο ελαιόλαδο. Παράλληλα με τις διδακτορικές σπουδές της, εργάστηκε ως υπεύθυνη ποιοτικού ελέγχου σε εταιρεία επεξεργασίας και τυποποίησης επιτραπέζιας ελιάς για 3 χρόνια (2013-2016).
Χρυσούλα Τάσσου
Χρυσούλα Τάσσου
Δρ. Μικροβιολογίας Τροφίμων, Διευθύντρια Ερευνών, Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός "ΔΗΜΗΤΡΑ", Ινστιτούτο Τεχνολογίας Αγροτικών Προϊόντων, Αθήνα
Η Δρ. Χρυσούλα Τάσσου έχει πτυχίο Βιολογίας από το ΕΚΠΑ και διδακτορικό στη Μικροβιολογία Τροφίμων από το Πανεπιστήμιο του Bath της Μ. Βρετανίας. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αποτελούν η μικροβιολογία και ασφάλεια των τροφίμων, τα παραδοσιακά ζυμούμενα και λειτουργικά τρόφιμα με τη χρήση προβιοτικών, οι νέες τεχνολογίες στην επεξεργασία, συσκευασία και συντήρηση των τροφίμων. Έχει συντονίσει 10 μεγάλα ερευνητικά έργα, από τα οποία αρκετά στην έρευνα για την επιτραπέζια ελιά και έχει υπάρξει επιστημονικά υπεύθυνη ή μέλος ομάδας σε >27 εθνικά και ευρωπαϊκά ερευνητικά έργα. Ήταν υπεύθυνη για τη διοργάνωση και φιλοξενία της εκπαίδευσης της 1ης σε εθνικό επίπεδο ομάδας δοκιμαστών για την οργανοληπτική αξιολόγηση των επιτραπέζιων ελιών. Είναι επιβλέπουσα πολλών διδακτορικών και μεταπτυχιακών διατριβών. Είναι συν-εφευρέτης στο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας «Προβιοτικές ελιές», και μέλος της ομάδας για 3 βραβεία σε καινοτόμα προϊόντα ECOTROPHELIA Tο 2013 πήρε βραβείο από τον Υπουργό ΥΠΑΑΤ, Καθ. κ. Α. Τσαυτάρη για την έρευνα στα προβιοτικά παραδοσιακά ζυμούμενα τρόφιμα. Έχει πάνω από 70 δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά του SCI, 15 κεφάλαια σε επιστημονικά βιβλία, >160 άρθρα σε πρακτικά διεθνών συνεδρίων. Συμμετέχει στην αξιολόγηση επιστημονικών εργασιών σε πολλά επιστημονικά περιοδικά και ερευνητικών προτάσεων στην Ελλάδα και στην ΕΕ.
Γιώργος Ντούτσιας
Πρόεδρος διοικητικού συμβουλίου Δ.Ο.ΕΠ.ΕΛ, γεωπόνος, πρώην Γενικός Διευθυντής της Ελαιουργικής
Κωνσταντίνος Τερτιβανίδης
Διευθυντής Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Κ. Μακεδονίας, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Επικεφαλής πρώτου εθνικού taste panel επιτραπέζιας ελιάς
Antonio Garrido Fernández
Επίτιμος Καθηγητής Έρευνας, Ινστιτούτο ντε λα Γκράσα, Ισπανία
Selina C. Wang
Διευθύντρια Ερευνών, Κέντρο Ελιάς Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, Ντέιβις, ΗΠΑ
Dan Flynn
Εκτελεστικός Διευθυντής Κέντρου Ελιάς, Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Ντέιβις, ΗΠΑ, Εκπρόσωπος Πρύτανη ΗΠΑ αναφορικά με Στρατηγικές Πρωτοβουλίες, Κολέγιο Γεωργίας & Περιβαλλοντικών Επιστημών, Ντέιβις, Καλιφόρνια, ΗΠΑ
Γεώργιος Πηλίδης
Ομότιμος Καθηγητής, Τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογίας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Δρ. Γεώργιος Κουμπούρης
Γεωπόνος Ερευνητής, Υπεύθυνος Εργαστηρίου Ελαιοκομίας, Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών & Αμπέλου, Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός ‘ΔΗΜΗΤΡΑ’, Χανιά
Jose-Manuel Ruiz
Υπεύθυνος Πωλήσεων, Ιντερόλιβα, Ισπανία
Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης
Διευθύνων Σύμβουλος της Pelopac ABEE, Θεσσαλονίκη
Δρ. Αθανάσιος Τσαυτάρης
Ομότιμος Καθηγητής ΑΠΘ, πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κοσμήτωρ Μεταπτυχιακής Σχολής, Κολέγιο Περρωτής, Αμερικανική Γεωργική Σχολή, Ελλάδα
Δημήτριος Βαγενάς
καθηγητής περιβαλλοντικών συστημάτων τμήμα χημικών μηχανικών πανεπιστήμιο πατρών Ελλάδα
Μαρία Ζ. Τσιμίδου
Καθηγήτρια Χημείας ΑΠΘ, Διευθύντρια Εργαστηρίου Χημείας & Τεχνολογίας Τροφίμων, Τμήμα Χημείας, ΑΠΘ, Θεσσαλονίκη
Barbara Lanza
Συμβούλιο Αγροτικής Έρευνας & Οικονομικών, Ερευνητικό Κέντρο Μηχανικής και Μεταποίησης Αγροδιατροφικών Προϊόντων, Ιταλία
Έφη Τσακαλίδου
Καθηγήτρια Βιοχημείας Τροφίμων, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ελλάδα
Louise Ferguson
Ειδική Σύμβουλος Τμήματος Φυτικής Παραγωγής, Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Ντέιβις, ΗΠΑ
Manuel Brenes
Ερευνητής Ινστιτούτο ντε λα Γκράσα, Πανεπιστήμιο Πάμπλο ντε Ολαβίντε, Σεβίλλη, Ισπανία
Fani Mantzouridou
Assistant Professor, Laboratory of Food Chemistry and Technology, Department of Chemistry, Aristotle University of Thessaloniki
Δρ. Ευστάθιος Ζ. Πανάγου
Αναπληρωτής Καθηγητής Εργαστήριο Μικροβιολογίας & Βιοτεχνολογίας Τροφίμων, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ελλάδα
Ασπασία Μαστραλέξη
Χημικός MSc, Υποψήφια Διδάκτωρ, Εργαστήριο Χημείας & Τεχνολογίας Τροφίμων, Τμήμα Χημείας ΑΠΘ, Θεσσαλονίκη
Χρυσούλα Τάσσου
Δρ. Μικροβιολογίας Τροφίμων, Διευθύντρια Ερευνών, Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός "ΔΗΜΗΤΡΑ", Ινστιτούτο Τεχνολογίας Αγροτικών Προϊόντων, Αθήνα

2η Ανακοίνωση

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΙΣΗΓΗΣΕΩΝ

Αξιότιμοι φίλοι και συνάδελφοι,

Το πρώτο Διεθνές Συνέδριο Ελιάς θα πραγματοποιηθεί στις 24-26 Μαΐου 2018 στο Κέντρο Ελιάς Κρίνος, του Perrotis College εντός των εγκαταστάσεων της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής στη Θεσσαλονίκη. Στο επίκεντρο του φετινού συνεδρίου βρίσκεται η επιτραπέζια ελιά. Μεταξύ των προσκεκλημένων ομιλητών του συνεδρίου συγκαταλέγονται ειδικοί του κλάδου από όλο τον κόσμο, τόσο από τον ακαδημαϊκό όσο και από τον επιχειρηματικό τομέα. Οι ομιλητές θα παράσχουν μία ολιστική επισκόπηση που περιλαμβάνει πρόσφατες καινοτομίες και νέες τάσεις στον κόσμο της επιτραπέζιας ελιάς. Αγρότες, επιστήμονες και επιχειρηματίες, που αντιπροσωπεύουν κάθε στάδιο στην παραγωγή επιτραπέζιας ελιάς, θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν, να συζητήσουν, να ανταλλάξουν απόψεις και να μάθουν από τους ειδήμονες.

Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε,

Δρ. Πάνος Κανέλλης,
Πρόεδρος, Αμερικανική Γεωργική Σχολή και Perrotis College
Read more

ΕΓΓΡΑΦΗ

Μαθητές

25,00/άτομο

Αγρότες

50,00/άτομο

Γενική Εγγραφή

100,00/άτομο

Για να ολοκληρωθεί η εγγραφή σας είναι απαραίτητη η εξόφληση του ποσού. 

Το αποδεικτικό κατάθεσης θα πρέπει να αποσταλεί μέσω email [email protected] ή στο φαξ 2310-801.454.

Στην αιτιολογία θα πρέπει να αναγράφεται το Όνομα του Συνεδρίου (1OC) καθώς και το ονοματεπώνυμο του συμμετέχοντα. 


LIVEPAY
Παρακαλούμε πατήστε εδώ  για να πληρώσετε με πιστωτική κάρτα μέσω του LivePay της Eurobank.


ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΛΟΓ/ΣΜΟΣ

ΤΡΑΠΕΖΑ: Alpha Bank, Θέρμη (720), Α.Παπάγου, Θεσσαλονίκη
IBAN: GR97 0140 7200 7200 0232 0001 822
Beneficiary: OMILOS METALYKEIAKIS EKPAIDEYSIS KAI KATARTISIS AGS
BIC: CRBAGRAA

Abstracts

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΕΡΙΛΗΨΕΩΝ: Μέχρι 15 Απριλίου, 2018
Όλες οι προτάσεις θα αξιολογηθούν από Επιστημονική Επιτροπή που θα απαρτίζεται από ομότιμους κριτές. Τα άρθρα που θα γίνουν αποδεκτά θα δημοσιευτούν σε έναν ISBN τόμο των εκδόσεων του Κέντρου Ελιάς Κρίνος.

Κατευθυντήριες Οδηγίες Υποβολής
Οι περιλήψεις (200-300 λέξεων) πρέπει να υποβληθούν έως τις 15 Απριλίου 2018 για αρχική αξιολόγηση. Στην Περίληψη θα πρέπει να περιλαμβάνονται τα παρακάτω στοιχεία: Τίτλος Περίληψης (με κεφαλαία γράμματα). Συγγραφείς και Ομιλητής (με κεφαλαίο το πρώτο γράμμα κάθε λέξης). Ιδιότητα (με κεφαλαίο το πρώτο γράμμα κάθε λέξης). Επίσης, πρέπει να αναγράφονται Τμήμα, Οργανισμός, Πόλη, Χώρα.

Η Περίληψη θα πρέπει να αποτελείται από τα ακόλουθα:
• Ερευνητικό πλαίσιο
• Μεθοδολογία
• Αποτελέσματα
• Συμπεράσματα

Οδηγίες για την Υποβολή Περίληψης
Αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η ηλεκτρονική υποβολή της περίληψής σας, θα λάβετε ένα αυτοματοποιημένο μήνυμα επιβεβαίωσης. Μετά την υποβολή και πριν την αξιολόγηση, επιτρέπονται αλλαγές και διορθώσεις. Μετά την αξιολόγηση όμως, οι αλλαγές δεν επιτρέπονται. Η επιβεβαίωση της αποδοχής ή της απόρριψης της περίληψης θα σταλεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Οι Ομιλητές, των οποίων οι προτάσεις έγιναν δεκτές, θα ενημερωθούν προκειμένου να υποβάλλουν ένα πλήρες άρθρο 5-6 σελίδων, το αργότερο μέχρι τις 15 Απριλίου 2018. Σε περίπτωση που δεν λάβετε το τελικό ηλεκτρονικό μήνυμα επιβεβαίωσης, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].
Submit Abstract

Δείγμα Abstract

Evaluation of a biological foliar fertilization system, in the production and quality of olives

Gertsis, A1. and K. Zoukidis1
1Perrotis College/ American Farm School, Thessaloniki, GREECE
E-mails: [email protected] and [email protected]

Abstract

Long term studies are needed to evaluate fertility management practices and products in perennial species. Olive represents one of the most important tree species in Greece and the impact to the economy and the culture is of paramount value. Long term studies in olive groves were established in the Perrotis College and at a collaborative farmer’s Olive grove, in Halkidiki, Greece (Yannis live grove). Both olive oil (var. Arbequina and Koroneiki) and table olives for mixed production (var. Halkidiki), are produced in the specified groves. The management practices compared and evaluated conventional treatments, with trees treated with a special foliar fertilizer system (by SANOVITA Gmbh). The objective of this study, is to evaluate the possible effects of an innovative foliar fertilizer system, composed of three parts: a mineral fertilizer in a micronized formulation, a biostimulant and an amino acid compound. Half of the grove is sprayed with the system at three growth stages (one application before flowering and two applications aftermath), while the growers apply conventional management to the entire grove. Results from the last three years, have shown that the additional application of the foliar system has resulted to statistical significant yield increases and an improvement of the overall quality of the table olives and olive oil, and it has also reduced insect and disease problems. The study will be continued for comparisons in more years.

Key words: foliar fertilizer, SANOVITA, table olives, Halkidiki, Arbequina, Koroneiki
Επίσκεψη στους ελαιώνες Yanni's της Χαλκιδικής

Επίσκεψη στους ελαιώνες Yanni's της Χαλκιδικής

Μια επίσκεψη / ξενάγηση στους ελαιώνες Yanni's της Χαλκιδικής θα πραγματοποιηθεί στις 26 Μαΐου 2018 με κόστος 50 €. 

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ. 

Σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει, στείλτε μας την απόδειξη κατάθεσης μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο [email protected] ή στο fax +30 2310 801 454.

ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΛΟΓ/ΣΜΟΣ / ΤΡΑΠΕΖΑ: Alpha Bank, Θέρμη (720), Α.Παπάγου, Θεσσαλονίκη / IBAN: GR97 0140 7200 7200 0232 0001 822 / Δικαιούχος: OMILOS METALYKEIAKIS EKPAIDEYSIS KAI KATARTISIS AGSΣτην αιτιολογία θα πρέπει να αναγράφεται το Όνομα του Συνεδρίου (V1OC) καθώς και το ονοματεπώνυμο του συμμετέχοντα.

left
right

Χρυσοί Χορηγοί


ΑΣΗΜΕΝΙΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ


ΧΟΡΗΓΟΙ


ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ


ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ

Πληροφορίες χώρου
Perrotis College

54th Marinou Antipa, P.O. Box 60097, 570 01, Thermi, Thessaloniki, Greece

www.perrotiscollege.edu.gr

+302310492800

Στοιχεία PCO
PCO - Inventics S.A. | Medevents.gr

Technopolis, Building Thermi ΙΙ, 9th klm. Thessaloniki-Thermi, B.O. Box 60714, ZIP 57001, Thermi, Thessaloniki, Greece.

www.medevents.gr

+302310474400

GNTO License: 0933Ε60000074600
First name
Last name
Email
Phone