Loading

Χρόνος μέχρι το Event:

21
days
10
hours
48
minutes
37
seconds
εγγραφή
23ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Ενδοδοντίας

Ηλεκτρονικό Πρόγραμμα

Δείτε το Ηλεκτρονικό Πρόγραμμα του Συμποσίου, στο οποίο μπορείτε να αξιολογήσετε, καθώς και να διαμορφώσετε το δικό σας προσωπικό πρόγραμμα, με δυνατότητα πεδίου προσωπικών σχολίων. Ηλεκτρονικό Πρόγραμμα με δυνατότητα πρόσβασης από φορητές συσκευές.

 

Ηλεκτρονικό Πρόγραμμα

Χαιρετισμός - Εισαγωγή

Χαιρετισμός Προέδρου Ελληνικής Ενδοδοντικής Εταιρείας

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

 

Εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Ενδοδοντικής Εταιρείας έχω την χαρά και την τιμή να σας καλωσορίσω στο 23ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Ενδοδοντίας, που φέτος θα πραγματοποιηθεί στην αγαπημένη μας Θεσσαλονίκη 1 - 2 Φεβρουαρίου του 2020. Ο τίτλος του συμποσίου, “Εκ βιολογίας άρξασθαι”, δεν είναι τυχαίος. Στόχο έχει να δώσει το στίγμα της εκδήλωσης, που δεν είναι άλλος από τη σύνδεση της καθημερινής κλινικής πράξης με τις βιολογικές αρχές που διέπουν την ενδοδοντική θεραπεία. Ας μην λησμονούμε, πως τα σύγχρονα τεχνολογικά επιτεύγματα, που κατά κοινή ομολογία έχουν μεταβάλει άρδην το τοπίο στην άσκηση της επιστήμης μας, δεν αποτελούν παρά το μέσο και δεν αρκούν από μόνα τους να εξασφαλίσουν την επιτυχία. Για το λόγο αυτό, και ίσως σε αντίθεση με τις επιταγές του συρμού, αποφασίσαμε να επιχειρήσουμε, μέσα από τις εισηγήσεις των εκλεκτών μας ομιλητών, να εστιάσουμε στη βιολογική βάση της ενδοδοντικής θεραπείας. Πιστεύουμε πως αυτός είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να συμβάλουμε στην ανάγκη του κλινικού να επιλέγει τις ορθές θεραπευτικές λύσεις αλλά και τις πιο ενδεδειγμένες κατά περίπτωση τεχνικές. Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής και ιδιαίτερα τον πρόεδρό της αναπληρωτή καθηγητή Χρήστο Γκόγκο για το σχεδιασμό και τη διοργάνωση του Συμποσίου, έργο απαιτητικό και πολυσύνθετο. Με δεδομένο ότι η επιτυχία των επιστημονικών εκδηλώσεων καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από την ενεργή παρουσία των συμμετεχόντων, σας προτρέπω να συμβάλετε στην επιτυχία του με τη συμμετοχή και τις παρεμβάσεις σας στα θέματα που θα συζητηθούν.

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Μαρία Γεωργοπούλου

Καθηγήτρια Ενδοδοντίας ΕΚΠΑ

Πρόεδρος της ΕΕΕ 

 

 

Χαιρετισμός Συντονιστή Οργανωτικής Επιτροπής 23ου Πανελλήνιου Συμποσίου Ενδοδοντίας


 Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η Ελληνική Ενδοδοντική Εταιρεία, πιστή στο ραντεβού της με τους οδοντιάτρους της Β. Ελλάδος, διοργανώνει το 23ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Ενδοδοντίας στη Θεσσαλονίκη. Αποτελεί τιμή μου η ανάθεση της οργάνωσης του συμποσίου.

Το συμπόσιο απευθύνεται -όπως πάντα- κατά κύριο λόγο στο γενικό οδοντίατρο που γνωρίζει ότι η Ενδοδοντολογία αποτελεί τη βάση πάνω στην οποία θα στηριχθεί η πλειονότητα των κλινικών εργασιών σε ένα ασθενή. Οι διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι ομιλητές θα δώσουν τεκμηριωμένες απαντήσεις σε κλινικούς προβληματισμούς και θα ενημερώσουν για σύγχρονες εξελίξεις της επιστήμης και τεχνολογίας.

Ωστόσο, πέραν αυτών, ένας από τους στόχους του συμποσίου είναι κατά κάποιο τρόπο μια “επιστροφή στα βασικά”, υπό την έννοια ότι θα προσπαθήσουμε να εστιάσουμε στους βιολογικούς παράγοντες που διέπουν την Ενδοδοντολογία και είναι ο κύριος παράγοντας για την ορθή επιλογή σχεδίου θεραπείας. Οποιαδήποτε τεχνολογική εξέλιξη δε θα αποδώσει τα μέγιστα στα χέρια ενός κλινικού που παραβλέπει βιολογικά δεδομένα και κανόνες.

“Εκ βιολογίας άρξασθαι” λοιπόν και σας περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη, την πόλη των φοιτητικών μας χρόνων και τον αγαπημένο προορισμό όλων.

Γκόγκος Χρήστος

Αναπληρωτής Καθηγητής Ενδοδοντολογίας

Τομέας Παθολογίας και Θεραπευτικής των Οδοντικών Ιστών

Τμήμα Οδοντιατρικής, Σχολή Επιστημών Υγείας ΑΠΘ

Συντονιστής Οργανωτικής Επιτροπής 23ου Πανελλήνιου Συμποσίου Ενδοδοντίας

Οργανωτική Επιτροπή

Βιογραφικά Ομιλητών

Domenico Ricucci
Domenico Ricucci

Dr. Domenico Ricucci received his degree in General Medicine from “La Sapienza” University of Rome in 1982, and his DDS from the same University in 1985. Since then on he has maintained private dental practices limited to endodontics. In addition to his private practice, Dr. Ricucci was Professor of Cariology at “Magna Graecia” University of Catanzaro, Italy in 2002 -2003. He served in the Research Committee of the European Society of Endodontology from 1999 to 2005. Dr. Ricucci’s primary research interest relates to pulpal and periapical tissue reactions to caries and treatment procedures, biofilms in endodontic infections, etiology of RTC treatment failure, pulp regeneration/revascularization. Since 1998 he has run his own histology laboratory and has developed considerable skills in hard tissue preparations for light microscopy.

See More

Μαρία Γεωργοπούλου
Μαρία Γεωργοπούλου

Γεννήθηκε στην Τρίπολη. Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ το 1982 και το 1987 αναγορεύτηκε Διδάκτωρ. Καθηγήτρια Ενδοδοντίας στην Οδοντιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ. Υπεύθυνη της κλινικής του μεταπτυχιακού προγράμματος Ενδοδοντίας της Οδοντιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Πρόεδρος της Ελληνικής Ενδοδοντικής Εταιρείας.΄Εχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό εργασιών σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά καθώς και κεφάλαια σε συγγράμματα Ενδοδοντίας. ΄Εχει συμμετάσχει ως ομιλήτρια σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια και σε μετεκπαιδευτικά μαθήματα επιστημονικών εταιρειών. Είναι κριτής επιστημονικών εργασιών σε ελληνικά και διεθνή οδοντιατρικά περιοδικά.

Αλέξανδρος Γκρους
Αλέξανδρος Γκρους

Ο Δρ. Αλέξανδρος Γκρους είναι Χειρουργός Οδοντίατρος-Προσθετολόγος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι μετεκπαιδευμένος στην Προσθετική (1981-1983), στο Πανεπιστήμιο TUFTS Βοστώνης, Η.Π.Α., όπου δίδαξε ως επίκουρος καθηγητής στη κλινική της Προσθετικής σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο (1983-1984).
Είναι τακτικό μέλος:
της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Αισθητικής Οδοντιατρικής (EAED),
της Ελληνικής Ακαδημίας Αισθητικής Οδοντιατρικής (EAAO),
του International College of Prosthodontists,
του International College of Dentists (FICD)
της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Οστεοενσωμάτωσης (EAO),
της Ελληνικής Εταιρίας Οστεοενσωμάτωσης,
της Εταιρίας Οδοντικής Προσθετικής Ελλάδος
της Ελληνικής Περιοδοντολογικής Εταιρείας
και τέως Πρόεδρος της Εταιρείας Οδοντοστοματολογικής Ερεύνης (2007-2009). 

See More

Λάμπρος Ιντζές
Λάμπρος Ιντζές

Ο οδοντίατρος Λάμπρος Ιντζές αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το έτος 2005. Στη συνέχεια παρακολούθησε πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στην Περιοδοντολογία στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (New York University College of Dentistry, Advanced Program in Periodontics 2007-08). Από το 2015 είναι απόφοιτος του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Ενδοδοντολογία της Οδοντιατρικής Σχολής, ΑΠΘ. Σήμερα, είναι Υποψήφιος Διδάκτορας του Εργαστηρίου Ενδοδοντολογίας. Διατηρεί Ιδιωτικό ιατρείο στη Θεσσαλονίκη από το 2009.

Κωνσταντίνος Ιωαννίδης
Κωνσταντίνος Ιωαννίδης

Ο Κ. Ιωαννίδης αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή Α.Π.Θ. ( 2007) και εν συνεχεία ολοκλήρωσε το τριετές πρόγραμμα μεταπτυχιακής ειδίκευσης στο Εργαστήριο Ενδοδοντολογίας Α.Π.Θ. (2010).
Από το 2011, ζει και εργάζεται στο Λονδίνο (Ηνωμένο Βασίλειο) και είναι εγγεγραμμένος στη λίστα των Ειδικών στον τομέα Ενδοδοντολογίας του Βρετανικού Γενικού Οδοντιατρικού Συμβουλίου (Specialist List – Endodontology, GDC No. 207658).
Παράλληλα με την αποκλειστική κλινική άσκηση Ενδοδοντίας σε ιδιωτικές κλινικές και στο Βρετανικό Εθνικό Σύστημα υγείας (ΝΗS), το 2019 ολοκλήρωσε την Διδακτορική του διατριβή με θέμα: ‘Formation of toxic disinfection by-products during chemomechanical preparation of infected root canals and alternative methods for root canal disinfection’ (Centre for Oral Clinical & Translational Science, Faculty of Dentistry, Oral & Craniofacial Sciences, Guy’s Hospital, King’s College London, UK). 

See More

Φλώρα Κάκουρα
Φλώρα Κάκουρα

Η Κάκουρα Φλώρα είναι απόφοιτη της Οδοντιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. Είναι κάτοχος του μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στην Ενδοδοντολογία και υποψήφια διδάκτωρ του Εργαστηρίου Ενδοδοντολογίας του Α.Π.Θ. Είναι μέλος της Ελληνικής Ενδοδοντικής Εταιρείας (ΕΕΕ) και της Ευρωπαϊκής Ενδοδοντικής Εταιρείας (ESE) με δημοσιεύσεις σε ελληνικά και ξένα περιοδικά. 

Κωνσταντίνος Κωδωνάς
Κωνσταντίνος Κωδωνάς

Ο Οδοντίατρος Κωνσταντίνος Κωδωνάς γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1979. Σπούδασε στην Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης όπου και αποφοίτησε το 2005. Το 2008 ολοκλήρωσε το τριετές πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών στην κατεύθυνση της Ενδοδοντολογίας, ενώ το 2012 αναγορεύθηκε διδάκτορας της Οδοντιατρικής σχολής ΑΠΘ παραθέτοντας ερευνητική εργασία με τίτλο «Ο ρόλος των βλαστικών κυττάρων του οδοντικού πολφού στην αναγεννητική ικανότητα του συστήματος οδοντίνης-πολφού». Κατά την περίοδο 2013 έως 2015 συμμετείχε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής σε ερευνητικό έργο με αντικείμενο μελέτης τις εφαρμογές βιο-ενεργών υλικών στην αναγέννηση του πολφο-οδοντινικού συμπλέγματος. Έχει συμμετάσχει, ως ομιλητής, τόσο σε Ελληνικά, όσο και σε διεθνή συνέδρια, έχει δημοσιεύσει ερευνητικές μελέτες και έχει διατελέσει σύμβουλος συντακτικής επιτροπής σε ελληνικά και διεθνή έγκριτα περιοδικά. Σήμερα, είναι πανεπιστημιακός υπότροφος του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών του Εργαστηρίου Ενδοδοντολογίας, Α.Π.Θ. Επαγγελματικά, ασχολείται αποκλειστικά με το αντικείμενο της Ενδοδοντολογίας στην πόλη της Κοζάνης.

Αντώνιος Κωνσταντινίδης
Αντώνιος Κωνσταντινίδης
Education:1972 DMD, 1974-78 Attendance toward M.D., 1980 Certificate of Achievement in Periodontology (TUSDM, Boston), 1981 M.Sc.(TUSDM), 1981 Ph.D.(AUTH)
.Academic Appointments: 1974-1984 Lecturer and Assist. Prof. in Oral Pathology(AUTH). 1988-1992 Assoc. Prof. m Preventive Dentistry and Periodontology(AUTH). 1992 to his retirement in 2016 Prof. and Chairman of Preventive Dentistry, Periodontology and Implant Biology(AUTH)
Teaching Experience-Teaching Responsibilities: 1974-1988 Undergraduate and Postgraduate courses in Oral Pathology. 1988-2016 Director of Undergraduate and Postgraduate Periodontics at AUTH. 1991-2016 Chairman and Director of Periodontology and Implant Biology at AUTH. Numerous lecture presentations at regional , national and international levels on Oral Pathology , Periodontology and Implant Dentistry
See More
Θεόδωρος Λαμπριανίδης
Θεόδωρος Λαμπριανίδης

Γεννήθηκε το 1952 στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε απο την Οδοντιατρική Α.Π.Θ. το 1976. Μεταπτυχιακές σπουδές 1976-78 Oral Surgery Department, Queen Mary's Hospital-London, and King’s College Hospital Dental School, London, UK. Εκπαιδευτική άδεια στο Eastman Dental Hospital, London, UK το ακαδημαϊκό έτος 1984-1985. Από το 1980 μέλος του εργαστηρίου Ενδοδοντολογίας της Οδοντιατρικής Α.Π.Θ. και από το 2006 καθηγητής στο ίδιο εργαστήριο. Κύριο επιστημονικό ενδιαφέρον: Ιατρογενή σφάλματα κατά τη Ενδοδοντική Θεραπεία.
Δημοσιεύσεις / συνέδρια / σεμινάρια: Περισσότερα από 200 συμμετοχές σε συνέδρια Ελληνικά και διεθνή με ανακοινώσεις, εισηγήσεις. Συγγραφέας 129 άρθρων, σε περιοδικά με σύστημα κριτών και συγγραφέας ή / και συν-συγγραφέας 7 βιβλίων με το τελευταίο Management of Fractured Endodontic Instruments A Clinical Guide δημοσιευμένο το i2018 από τον εκδοτικό οίκο Springer. 

See More

Εμμανουήλ Μαζίνης
Εμμανουήλ Μαζίνης

Ο Εμμανουήλ Μαζίνης είναι πτυχιούχος της Οδοντιατρικής Σχολής του ΑΠΘ όπου και ολοκλήρωσε τις Μεταπτυχιακές του σπουδές. Το 2005 ορκίστηκε Διδάκτορας Ενδοδοντολογίας του ΑΠΘ. Έχει δημοσιεύσει κλινικές και ερευνητικές εργασίες σε Ελληνικά και Διεθνή περιοδικά και συμμετείχε στη συγγραφή εκπαιδευτικών Οδοντιατρικών συγγραμμάτων, κλινικών οδηγών και διαδικτυακών εφαρμογών (apps). Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ιατρικών & Επιστημονικών Σχεδιαστών (AEIMS) και έχει εικονογραφήσει Οδοντιατρικά και Ιατρικά βιβλία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. 

Χάρης Μπελτές
Χάρης Μπελτές
Αποφοίτησε το 2003 από την Οδοντιατρική Σχολή, Α.Π.Θ. Το διάστημα 2003 – 2006 πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Εργαστήριο της Ενδοδοντολογίας, Α.Π.Θ. και στην συνέχεια, το 2006 – 2008 εξειδικεύτηκε στην Οδοντοφατνιακή Χειρουργική και Χειρουργική Εμφυτευματολογία, στο Πανεπιστήμιο του Ενδιμβούργου της Σκωτίας. Το 2016 αναγορεύτηκε διδάκτορας του Α.Π.Θ. και από το 2017 διορίστηκε ως πανεπιστημιακός υπότροφος στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, στο Εργαστήριο της Ενδοδοντολογίας, Α.Π.Θ. Μέχρι σήμερα έχει δημοσιεύσει 20 εργασίες σε έγκριτα ξένα και ελληνικά περιοδικά και έχει παρουσιάσει 20 εισηγήσεις ως ομιλητής και 50 ανακοινώσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια. Συμμετέχει ως εκπαιδευτής σε πρακτικά σεμινάρια και είναι κριτής σε διεθνή περιοδικά. Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην Θεσσαλονίκη ασχολούμενος αποκλειστικά με την Ενδοδοντία και την Χειρουργική Στόματος, με εξειδίκευση στην μικροχειρουργική Ενδοδοντία.
Παναγιώτης Μπελτές
Παναγιώτης Μπελτές

Γεννήθηκε το 1951 στον Τύρναβο Λαρίσης όπου και τελείωσε τις πρώτες του σπουδές. Αποφοίτησε το 1975 από την Οδοντιατρική Σχολή του Α.Π.Θ. και από το 1980 έως και πέρυσι υπηρέτησε στο Εργαστήριο της Ενδοδοντολογίας ως πανεπιστημιακός δάσκαλος  φτάνοντας μέχρι την βαθμίδα του καθηγητή. ‘Έχει δημοσιεύσει ένα μεγάλο αριθμό ερευνητικών και κλινικών εργασιών σε ελληνικά και ξένα περιοδικά. Έχει συγγράψει τρία βιβλία με γνωστικό αντικείμενο την Eνδοδοντολογία. Έχει οργανώσει αρκετά συνέδρια και είναι ενεργό μέλος σε επιστημονικές εταιρείες. Υπήρξε συντάκτης του περιοδικού «Ενδοδοντολογία» της Ελληνικής Ενδοδοντολογικής Εταιρείας. Ζει στη Θεσσαλονίκη με την οικογένειά του και εργάζεται στο ιδιωτικό του ιατρείο.  

Γιώργος Τζανετάκης
Γιώργος Τζανετάκης
Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 2002. Το 2004 εισήχθη στο 3ετές Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ειδίκευσης στην Ενδοδοντία του ίδιου Πανεπιστημίου το οποίο και ολοκλήρωσε το 2007. Το 2007 του απενεμήθη η ερευνητική υποτροφία «ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΡΓΕΛΟΣ» από την Ελληνική Ενδοδοντική Εταιρεία για επιστημονική εργασία που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Endodontics. To 2015 ολοκλήρωσε τις διδακτορικές σπουδές με τη λήψη διδακτορικού διπλώματος στην Ενδοδοντία με βαθμό «Άριστα». Τον Ιούνιο του 2018, εξελέγη στη Βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή για το γνωστικό αντικείμενο της Ενδοδοντίας της Οδοντιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ. Το επιστημονικό του έργο περιλαμβάνει πληθώρα ομιλιών και ανακοινώσεων σε εγχώρια αλλά και διεθνή ενδοδοντικά συνέδρια, σε αρκετά εξ’ αυτών ως προσκεκλημένος ομιλητής, ενώ έχει δημοσιεύσει συνολικά πάνω από 40 άρθρα σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά με σύστημα κριτών.

 See More

Domenico Ricucci
Μαρία Γεωργοπούλου
Αλέξανδρος Γκρους
Λάμπρος Ιντζές
Κωνσταντίνος Ιωαννίδης
Φλώρα Κάκουρα
Κωνσταντίνος Κωδωνάς
Αντώνιος Κωνσταντινίδης
Θεόδωρος Λαμπριανίδης
Εμμανουήλ Μαζίνης
Χάρης Μπελτές
Παναγιώτης Μπελτές
Γιώργος Τζανετάκης

Εγγραφές

Εγγραφές έως

19/12/2019

Εγγραφές από

20/12/2019

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΙ
120€
140€
ΜΕΛΗ ΕΕΕ
100€
120€
ΦΟΙΤΗΤΕΣ
50€

  50€

 

ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΓΓΡΑΦΗ
Μπορείτε να προχωρήσετε στην ατομική προεγγραφή σας, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εγγραφής.  
Η πληρωμή της εγγραφής σας μπορεί να πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά με πιστωτική κάρτα, τραπεζική κατάθεση ή και απευθείας στη γραμματεία του Συνεδρίου. 
Τα έξοδα συμμετοχής δεν επιστρέφονται.

Υποβολή εργασιών

ΛΗΞΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ: 21/01/2020 
Δεν θα γίνουν δεκτές εκπρόθεσμες εργασίες.
Οδηγίες για τη συγγραφή των περιλήψεων: Οι περιλήψεις των εργασιών πρέπει να έχουν έκταση μέχρι μέγιστο αριθμό λέξεων 250, δύναται να περιέχουν σχήματα, πίνακες, εικόνες και να είναι γραμμένες με το πρόγραμμα Word. Εργασίες με περισσότερες των 250 λέξεων θα απορρίπτονται αυτόματα. Η γραμματοσειρά θα πρέπει να είναι κοινή (π.χ. Arial Greek) και το μέγεθος των χαρακτήρων 10 (π.χ. Arial Greek 10’).

 

 

Οι εργασίες θα πρέπει να περιλαμβάνουν τα εξής στοιχεία:
Τίτλος περίληψης Ελληνικά (με κεφαλαία γράμματα). 
Σύντομος τίτλος και να αναφέρεται στο περιεχόμενο της περίληψης.
Συγγραφείς (με πεζά γράμματα). Το όνομα του/της συγγραφέα/συγγραφέως που θα παρουσιάσει την εργασία πρέπει να είναι υπογραμμισμένο στο κείμενο. 
Προέλευση εργασίας (με πεζά γράμματα). Πρέπει να αναφέρεται η Κλινική/Εργαστήριο, το Νοσοκομείο / Ίδρυμα και η Πόλη.

 

 

Το κείμενο της περίληψης θα πρέπει να έχει την εξής δομή:
• Εισαγωγή, Σκοπός
• Υλικό και Μέθοδοι
• Αποτελέσματα
• Συμπεράσματα
Τέλος, για περιλήψεις μη ερευνητικών εργασιών, οι ενότητες υλικό-μέθοδοι και αποτελέσματα θα προσαρμόζονται ανάλογα

Οδηγίες για την Αποστολή Περιλήψεων
Απαραίτητη προϋπόθεση για την αξιολόγηση των ηλεκτρονικά απεσταλμένων εργασιών αποτελεί η εγγραφή στο Συμπόσιο ενός/μίας από τους/τις συγγραφείς που συμμετέχουν στην εργασία. Η κάθε μία εγγραφή αντιστοιχεί στην παρουσίαση μίας και μοναδικής εργασίας. Ο/η υπεύθυνος/υπεύθυνη συγγραφέας θα λάβει email επιβεβαίωσης παραλαβής της περίληψης. Εφόσον κατατεθεί η εργασία, διορθώσεις γίνονται δεκτές έως την καταληκτική ημερομηνία υποβολής, ακολουθώντας τον σύνδεσμο που θα λάβετε στο email σας κατά την υποβολή της εργασίας σας. Επιβεβαίωση για την αποδοχή ή απόρριψη της εργασίας θα λάβει μόνο ο/η υπεύθυνος/υπεύθυνη συγγραφέας μέσω email.

Πρόγραμμα

 Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020 

__________________________________________________________________________________________________________________________________

 
08:00 - 09:00|Εγγραφές
09:00 - 11:10|ΕΝΟΤΗΤΑ Α’
Προεδρείο: Μ. Γεωργοπούλου, Ε. Μαζίνης
09:00 - 10:00|Ελεύθερες Ανακοινώσεις
10:00 - 10:10|Χαιρετισμός και κήρυξη της έναρξης του συμποσίου από τον Πρύτανη του Α.Π.Θ. καθηγητή Νίκο Παπαϊωάννου
10:10 - 11:10|Vital Pulp Therapy. Πότε και πως μπορεί να διατηρηθεί η ζωτικότητα του πολφού σε βαθιές τερηδονικές κοιλότητες|D. Ricucci
11:10 - 11:30|Διάλειμμα
11:30 - 14:00|ΕΝΟΤΗΤΑ Β’
Προεδρείο: Ν. Οικονομίδης, Λ. Ιντζές
11:30 - 12:30|Ιατρογενή συμβάματα στην ενδοδοντία. 35 χρόνια κλινικής εμπειρίας| Θ. Λαμπριανίδης
12:30 - 13:30|Διαχείριση της αποτυχίας: η λύση στη βιολογική προσέγγιση| Μ. Γεωργοπούλου
13:30 - 14:00|Χημειοπροφύλαξη στην ενδοδοντία| Ε. Μαζίνης
14:00 - 15:00|Διάλειμμα
15:00 - 17:00|ΕΝΟΤΗΤΑ Γ’
Προεδρείο: Κ. Λυρούδια, Χ. Μπελτές
15:00 - 15:30|Διαγνωστικά προβλήματα. Βλάβες μη οδοντογενούς αιτιολογίας που μιμούνται ενδοδοντικές βλάβες|Φ. Κάκουρα
15:30 - 16:00|Βιολογική προσέγγιση των διακλυσμών των ριζικών σωλήνων|Κ. Ιωαννίδης
16:00 - 17:00|Επιτυχία και αποτυχία της ενδοδοντικής θεραπείας. Ο αμφιλεγόμενος ρόλος των παράπλευρων ριζικών σωλήνων|D. Ricucci
17:00 - 17:30|Διάλειμμα
17:30 - 19:00| ΕΝΟΤΗΤΑ Δ’
Προεδρείο: Φ. Κάκουρα, Γ. Μικρογεώργης
17:30 - 18:30|Αποκατάσταση ενδοδοντικά θεραπευμένων δοντιών. 35 χρόνια κλινικής εμπειρίας|Αλ. Γκρους
18:30 - 19:00|Αναγεννητικές τεχνικές στην ενδοδοντία|Κ. Κωδωνάς
19:00 - 20:00|Τελετή Έναρξης
Προεδρείο: Χ. Γκόγκος
Τιμητική ομιλία: Η εξέλιξη της ενδοδοντίας από τα βάθη των αιώνων μέχρι σήμερα |Π. Μπελτές

 

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020

__________________________________________________________________________________________________________________________________

 

09:00 - 11:00| ΕΝΟΤΗΤΑ Ε’
Προεδρείο: Κ. Κωδωνάς, Α. Γκιώσης
09:00 - 10:00|Κλινική ενδοδοντία. Περιστατικά από τις Μεταπτυχιακές Κλινικές των Οδοντιατρικών Τμημάτων της Ελλάδας
10:00 - 11:00|Χειρουργική ενδοδοντία. Ο πραγματικός της ρόλος στη σύγχρονη ενδοδοντολογία|D. Ricucci
11:00 - 11:30|Διάλειμμα
11:30 - 14:00|ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤ’
Προεδρείο: Θ. Λαμπριανίδης, Γ. Κωστούρος
11:30 - 12:30|Η περιοδοντολογία στη θεραπεία των ενδο-περιοδοντικών βλαβών|Α. Κωνσταντινίδης
12:30 - 13:00|Μηχανοκίνητη προπαρασκευή: μηχανική διαδικασία ή βιολογική παρέμβαση;|Λ. Ιντζές
13:00 - 13:30|Έμφραξη του συστήματος των ριζικών σωλήνων. Επιλογή τεχνικής, δυνατότητες και περιορισμοί|Γ. Τζανετάκης
13:30 - 14:00|Η εικαστική απεικόνιση της ασθένειας|Ε. Μαζίνης
14:00 - 14:15|Συμπεράσματα - Λήξη Συμποσίου|Μ. Γεωργοπούλου

 

 

 

Hands-On από την εταιρία DENCO DENTAL SA

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 17.00-19.00

Εκπαιδευτής: Χάρης Μπελτές / MSc, MClinDent, PhD, Πανεπιστημιακός Υπότροφος Εργαστηρίου Ενδοδοντολογίας ΑΠΘ, Θεσσαλονίκη

Πρόγραμμα

Προτεινόμενα Ξενοδοχεία

Οι αναγραφόμενες τιμές αφορούν σε 1 διανυκτέρευση, το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου

Μπορείτε να πατήσετε στους παρακάτω συνδέσμους των ξενοδοχείων της επιλογής σας και να προχωρήσετε σε κράτηση μέσω της τουριστικής πλατφόρμας worldtravel.gr

 

QUEEN OLGA 3* από 49€ μονόκλινο δωμάτιο χωρίς πρωινό

ANESSIS 3* από 59€  μονόκλινο δωμάτιο με πρωινό

COLORS Thessaloniki Living 3* από 89€ μονόκλινο δωμάτιο χωρίς πρωινό

COLORS CENTRAL 3* από 94€ μονόκλινο δωμάτιο χωρίς πρωινό 

LE PALACE 3* από 111€ μονόκλινο δωμάτιο με πρωινό 

 

CAPSIS 4* από 81€ μονόκλινο δωμάτιο με πρωινό

PANORAMA 4* από 81€ μονόκλινο δωμάτιο με πρωινο

COLORS URBAN HOTEL 4* από 106€ μονόκλινο δωμάτιο χωρίς πρωινό

ANATOLIA 4* από 109€ μονόκλινο με πρωινό 

BAHAR BOUTIQUE HOTEL 4* από 132€ μονόκλινο δωμάτιο με πρωινό

 

HOLIDAY INN 5* από 111€ μονόκλινο δωμάτιο χωρίς πρωινό

 

 

Πληροφορίες χώρου
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη Ελλάδα

Στοιχεία PCO
PCO - Inventics S.A. | Medevents.gr

Technopolis, Building Thermi ΙΙ, 9th klm. Thessaloniki-Thermi, B.O. Box 60714, ZIP 57001, Thermi, Thessaloniki, Greece.

www.medevents.gr

+302310474400

+302310801454

GNTO License: 0933Ε60000074600
First name
Last name
Email
Phone