Loading
2ο Διεθνές Συνέδριο Κέντρου Ελιάς | Ελαιοκομικός Τομέας: Αναζητώντας την καινοτομία - ανακαλύπτοντας νέες τάσεις

Χρόνος μέχρι το Event:

21
days
10
hours
48
minutes
37
seconds
εγγραφή

Σχετικά με το συνέδριο

Το 2ο Διεθνές Συνέδριο Ελιάς του Κέντρου Ελιάς «Krinos» - Perrotis College με τίτλο «Ελαιοκομικός τομέας: Αναζητώντας την καινοτομία – ανακαλύπτοντας νέες τάσεις», θα πραγματοποιηθεί 03 και 04 Ιουνίου 2021.

 
 

LIVEMEDIA

Μπορείτε να παρακολουθήσετε live το 2ο Διεθνές Συνέδριο Κέντρου Ελιάς | Ελαιοκομικός Τομέας: Αναζητώντας την καινοτομία - ανακαλύπτοντας νέες τάσεις


Για να δείτε Φωτογραφίες και video από το 1st International Olive Conference | Table Olives: Pursuing Innovation - Exploring Trends: www.livemedia.gr/olive2018

Livemedia

Οργανωτική Επιτροπή

Αλέξανδρος Γεωργιάδης
Πρόεδρος, KRINOS Foods, Καναδάς
Νέλος Γεωργούδης
Πρόεδρος, Πανελλήνια Ένωση Μεταποιητών Τυποποιητών Εξαγωγέων Επιτραπέζιας Ελιάς (ΠΕΜΕΤΕ)
Μανώλης Γιαννούλης
Πρόεδρος, Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωσης Ελαιολάδου (ΕΔΟΕ)
Δρ. Αθανάσιος Τσαυτάρης
Κοσμήτορας Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων, Perrotis College
Δρ. Αθανάσιος Γκέρτσης
Διευθυντής του Κέντρου Ελιάς Krinos και Καθηγητής Τμήματος Διαχείρισης Αγρo-Περιβαλλοντικών Συστημάτων, Perrotis College
Δρ. Κωνσταντίνος Ρότσιος
Κοσμήτορας Προπτυχιακών Προγραμμάτων και Επικεφαλής Τμήματος Διεθνούς Επιχειρηματικότητας, Perrotis College
Δρ. Κυριακή Ζηνοβιάδου
Επικεφαλής Μεταπτυχιακού Προγράμματος Ανάπτυξη Νέων Προϊόντων και Επιχειρήσεων στον Τομέα των Τροφίμων και Επικ. Καθηγήτρια Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, Perrotis College
Δώρα Αναστασιάδου
Υπεύθυνη Εταιρικών Σχέσεων Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και Perrotis College
Σταυρούλα Αντωνοπούλου
Υπεύθυνη Διοικητικών Υπηρεσιών, Perrotis College, Ελλάδα
Μαρία Πετράκη
Director of Institutional Advancement, US

Θεματικές Ενότητες

Θεματικές Ενότητες 1ης ημέρας – Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021
Α. Ορθές Γεωργικές Πρακτικές
Β. Οργανοληπτική Αξιολόγηση Ελιάς και Ελαιολάδου - Νομοθεσία και Τάσεις Αγοράς
Γ. Κλάδος Ελιάς - Μοχλός Υγιούς Αγροτικής Ανάπτυξης

Θεματικές Ενότητες 2ης ημέρας – Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021
Α. Διατροφική αξία των ελαιοκομικών προϊόντων και υγεία
Β. Διαχείριση αποβλήτων και Βιο-οικονομία
Γ. Χρήση τεχνολογιών πληροφορικής στην αιεφορική διαχείριση παραγωγής και ιχνηλασιμότητα με χρήση καινοτόμων εργαλείων και ηλεκτρονικές εφαρμογές
Δ. Μάρκετινγκ ελαιοκομικών προϊόντων: branding εξαγωγών και ηλεκτρονικό εμπόριο

Ομιλητές

Φώτης Σουσαλής
Φώτης Σουσαλής
Γενικός Διευθυντής Terra Creta
Απόφοιτος του τμήματος Γεωπονίας του ΑΠΘ με ειδίκευση στην Επιστήμη Τροφίμων. Μεταπτυχιακό στο University of Reading, UK στο Food Technology - Quality Assurance. Μετά από εργασία λίγων ετών στην Αγγλία εντάχθηκε στο δυναμικό της Terra Creta το 2015 ως Υπεύθυνος Ποιότητας και μετέπειτα ως Υπεύθυνος Εξαγωγών και από το 2016 ως Γενικός Διευθυντής. Κατέχει την θέση του αντιπροέδρου στον Σύνδεσμο Τυποποιητων Ελαιολάδου Κρήτης (ΣΥΤΕΚ).
Μαρία Κάζου
Μαρία Κάζου
Laboratory of Dairy Research, Department of Food Science and Human Nutrition, School of Food and Nutritional Sciences, Agricultural University of Athens, Greece

Η Δρ. Μαρία Κάζου πήρε διδακτορικό δίπλωμα στη Γονιδιωματική Οξυγαλακτικών Βακτηρίων από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ερευνητικά ασχολείται με τη Μικροβιολογία Τροφίμων και ειδικότερα με την μεταγονιδιωματική ανάλυση και με θέματα ταξινόμησης, φυσιολογίας, μεταβολισμού, γενετικής, γονιδιωματικής και πρωτεομικής των οξυγαλακτικών βακτηρίων και των ζυμών. Έχει συμμετάσχει σε 13 Ευρωπαϊκά και Εθνικά Ερευνητικά προγράμματα και έχει 17 άρθρα σε διεθνή περιοδικά, 10 κεφάλαια σε βιβλία, 48 ανακοινώσεις σε διεθνή και εθνικά συνέδρια και 4 προσκεκλημένες ομιλίες (εκτός συνεδρίων).

Θεοχάρης Σπυρόπουλος
Θεοχάρης Σπυρόπουλος
Adjunct Lecturer, Perrotis College, MBA

Ο κος Σπυρόπουλος Θεοχάρης έχει περισσότερα από 15 έτη εμπειρίας σε τομείς μάρκετινγκ και πωλήσεων, με ειδίκευση σε θέματα νέων τεχνολογιών, και εργάζεται ως σύμβουλος ηλεκτρονικού εμπορίου και ψηφιακού μάρκετινγκ στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Συνεργάζεται με το κολλέγιο Περρωτής της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής σε θέματα Ηλεκτρονικού Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας. Συμμετέχει στην ομάδα κριτών και μεντόρων του M.I.T. Enterprise Forum για αξιολόγηση νεοφυών επιχειρήσεων και παρέχει τις υπηρεσίες του στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Τεχνολογίας και Καινοτομίας, ως ειδικός σύμβουλος και για την περίοδο 2019-2020 ως μέλος συμβουλίου του E.I.T. Food για πολιτικές τοπικής ανάπτυξης. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην επαγγελματική του διεύθυνση, [email protected] ή μέσω LinkedIn https://www.linkedin.com/in/haris-spyropoulos-01625313/

Σπύρος Καχριμάνης
Σπύρος Καχριμάνης
Πρόεδρος «Κέντρου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας» Κοιν.Σ.Επ. & Α.Σ. «ΗΛΙΟΣ»
Δραστηριοποιείται στην αγροτική επιχειρηματικότητα από το 1987. Είναι πρόεδρος της Κοιν.Σ.Επ. «Κέντρο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας» και του Α.Σ. ΗΛΙΟΣ. Έχει συγγράψει τα βιβλία: «Γόνιμη Χώρα - Άγονη Πολιτική», «Το ναρκοπέδιο της αγροτικής επιχειρηματικότητας», «Γιατί οι αγροτικοί συνεταιρισμοί αποτυγχάνουν στην Ελλάδα;». Έχει εξειδίκευση στη διοίκηση συνεργατικών οργανισμών και την διαχείριση αλλαγών. Είναι κάτοχος MBA από το πανεπιστήμιο του Teesside
Alexandra Kicenik Devarenne
Alexandra Kicenik Devarenne
CEO Extra Virgin Alliance

Alexandra Kicenik Devarenne is an olive oil consultant, writer and educator. A trained olive oil taste panelist, she is a judge and advisor for various California and international olive oil competitions. Alexandra has taught olive oil tasting classes in cooperation with IRTA, The Olive Oil Sommeliers of Japan, The Culinary Institute of America, UC Davis, and many others. She has presented at many olive oil conferences, shows and symposia in the US and abroad, focusing on olive oil quality, sensory education and communication. She is the author of “Olive Oil: A Field Guide” (AOCS Press) and numerous articles, papers and book chapters. She works with producers large and small on all aspects of olive oil from cultivar selection to olive oil quality improvement to branding and communication. Alexandra is CEO of Extra Virgin Alliance, an international trade association of olive oil producers and experts working to foster appreciation, restore consumer trust and create value in the market for authentic, high-quality extra virgin olive oil.


Γιώργος Ντούτσιας
Γιώργος Ντούτσιας
Πρόεδρος διοικητικού συμβουλίου Δ.Ο.ΕΠ.ΕΛ, γεωπόνος, πρώην Γενικός Διευθυντής της Ελαιουργικής

Ο κ. Γεώργιος Θεόδωρος Ντούτσιας είναι Πρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Επιτραπέζιας Ελιάς (ΔΟΕΠΕΛ) από τις 29/12/2014. Σπούδασε στη Γεωπονική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) από το1964 έως το 1969. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία από το 1973-1977: στο Université de DIJON, στο Institut Nationale de Recherche Agronomique (INRA) της Dijon, γινόμενος κάτοχος των τίτλων: D.E.S. (Diplôme d’ Etudes Supérieures) το 1974 και Doctorat ingénieur το 1977 (ισοτιμία με Ελληνικό Διδακτορικό τίτλο από το Α.Π.Θ. το 1977). Εργάστηκε στην “ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΗ”, Κεντρική Συνεταιριστική Ένωση Παραγωγών Ελαιοκομικών Προϊόντων (Κ.Σ.Ε.Π.Ε.Π) την περίοδο 1978 έως 2004 : 1978 εως 1979 στην εργοστασιακή μονάδα επεξεργασίας τυποποίησης και συσκευασίας επιτραπέζιων ελιών, στην Στυλίδα, 1980 έως 1992 στο Γραφείο Μελετών-Προγραμματισμού (Αθήνα), 1992 έως 2002 ως Αναπληρωτής Γενικός Δ/ντής και 2002 έως 2004 ως Γενικός Δ/ντής. Εκπροσώπησε τους συνεταιρισμένους ελαιοπαραγωγούς ως εμπειρογνώμονας σε θέματα επιτραπέζιων ελιών: από το 1980 έως και 2004 στο Διεθνές Ελαιοκομικό Συμβούλιο και από το 1981 έως το 2004 στις οργανώσεις COPA-COGECA της Ε.Ε. Από το 2021 εκπροσωπεί την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Επιτραπέζιας Ελιάς (ΔΟΕΠΕΛ) και τη χώρα ως εμπειρογνώμονας στο Διεθνές Ε.Σ. Από το 2005 μέχρι και σήμερα είναι Υπεύθυνος Οικογενειακής Γεωργικής Εκμετάλλευσης Παραγωγής Βιολογικών Επιτραπέζιων Ελιών.

Έφη Τσακαλίδου
Έφη Τσακαλίδου
Καθηγήτρια Βιοχημείας Τροφίμων, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ελλάδα

Η Έφη Τσακαλίδου είναι Καθηγήτρια Βιοχημείας Τροφίμων στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα, είναι υπεύθυνη της συλλογής μικροοργανισμών ACA-DC του Εργαστηρίου Γαλακτοκομίας. Ερευνητικά ασχολείται με τα οξυγαλακτικά βακτήρια και ειδικότερα με θέματα ταξινόμησης, μεταβολισμού, φυσιολογίας, γενετικής, βιοπληροφορικής, βακτηριοσινών, προβιοτικών και τεχνολογικής απόδοσης. Έχει πάνω από 370 επιστημονικές δημοσιεύσεις στα παραπάνω πεδία και έχει υλοποιήσει συνολικά 64 ερευνητικά έργα Εθνικής και Ευρωπαϊκής χρηματοδότησης καθώς και του ιδιωτικού τομέα. Είναι μέλος της Συντακτικής Επιτροπής διεθνών επιστημονικών περιοδικών. Η Έφη Τσακαλίδου είναι από το 2010 Διευθύντρια του Εργαστηρίου Γαλακτοκομίας. Από το 2012 ως το 2017 διετέλεσε Αναπληρώτρια Πρόεδρος του Συμβουλίου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δρ. Ευστάθιος Ζ. Πανάγου
Δρ. Ευστάθιος Ζ. Πανάγου
Αναπληρωτής Καθηγητής Εργαστήριο Μικροβιολογίας & Βιοτεχνολογίας Τροφίμων, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ελλάδα
Ο Ευστάθιος Πανάγου είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τη μεταποίηση της επιτραπέζιας ελιάς – τομέας στον οποίο δραστηριοποιείται τα τελευταία 20 χρόνια, την εφαρμογή ταχέων αναλυτικών τεχνικών στην αξιολόγηση της αλλοίωσης των τροφίμων και την ανάπτυξη μαθηματικών μοντέλων για την περιγραφή της συμπεριφοράς των μικροοργανισμών σε διαφορετικά οικοσυστήματα τροφίμων. Το συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει 119 πρωτότυπες εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά που έχουν συγκεντρώσει πάνω από 3.000 ετεροαναφορές καθώς και 12 κεφάλαια σε βιβλία.
Φώτης Σουσαλής
Γενικός Διευθυντής Terra Creta
Μαρία Κάζου
Laboratory of Dairy Research, Department of Food Science and Human Nutrition, School of Food and Nutritional Sciences, Agricultural University of Athens, Greece
Θεοχάρης Σπυρόπουλος
Adjunct Lecturer, Perrotis College, MBA
Σπύρος Καχριμάνης
Πρόεδρος «Κέντρου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας» Κοιν.Σ.Επ. & Α.Σ. «ΗΛΙΟΣ»
Alexandra Kicenik Devarenne
CEO Extra Virgin Alliance
Γιώργος Ντούτσιας
Πρόεδρος διοικητικού συμβουλίου Δ.Ο.ΕΠ.ΕΛ, γεωπόνος, πρώην Γενικός Διευθυντής της Ελαιουργικής
Έφη Τσακαλίδου
Καθηγήτρια Βιοχημείας Τροφίμων, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ελλάδα
Δρ. Ευστάθιος Ζ. Πανάγου
Αναπληρωτής Καθηγητής Εργαστήριο Μικροβιολογίας & Βιοτεχνολογίας Τροφίμων, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ελλάδα

ΕΓΓΡΑΦΗ

Γενική Εγγραφή

Δωρεάν

Για την εγγραφή σας πατήστε εδώ.

Χορηγοί Επικοινωνίας

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ

Πληροφορίες χώρου
Perrotis College - Αμερικανική Γεωργική Σχολή

Θεσσαλονίκη Ελλάδα

Στοιχεία PCO
PCO - Inventics S.A. | Medevents.gr

Technopolis, Building Thermi ΙΙ, 9th klm. Thessaloniki-Thermi, B.O. Box 60714, ZIP 57001, Thermi, Thessaloniki, Greece.

www.medevents.gr

+302310474400

+302310801454

GNTO License: 0933Ε60000074600
First name
Last name
Email
Phone