Loading
2ο Διεθνές Συνέδριο Κέντρου Ελιάς | Ελαιοκομικός Τομέας: Αναζητώντας την καινοτομία - ανακαλύπτοντας νέες τάσεις

Σχετικά με το συνέδριο

Το 2ο Διεθνές Συνέδριο Ελιάς του Κέντρου Ελιάς «Krinos» - Perrotis College με τίτλο «Ελαιοκομικός τομέας: Αναζητώντας την καινοτομία – ανακαλύπτοντας νέες τάσεις», θα πραγματοποιηθεί 03 και 04 Ιουνίου 2021.

 
 

LIVEMEDIA

Μπορείτε να παρακολουθήσετε live το 2ο Διεθνές Συνέδριο Κέντρου Ελιάς | Ελαιοκομικός Τομέας: Αναζητώντας την καινοτομία - ανακαλύπτοντας νέες τάσεις


Για να δείτε Φωτογραφίες και video από το 1st International Olive Conference | Table Olives: Pursuing Innovation - Exploring Trends: www.livemedia.gr/olive2018

Livemedia

Οργανωτική Επιτροπή

Αλέξανδρος Γεωργιάδης
Πρόεδρος, KRINOS Foods, Καναδάς
Νέλος Γεωργούδης
Πρόεδρος, Πανελλήνια Ένωση Μεταποιητών Τυποποιητών Εξαγωγέων Επιτραπέζιας Ελιάς (ΠΕΜΕΤΕ)
Μανώλης Γιαννούλης
Πρόεδρος, Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωσης Ελαιολάδου (ΕΔΟΕ)
Δρ. Αθανάσιος Τσαυτάρης
Κοσμήτορας Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων, Perrotis College
Δρ. Αθανάσιος Γκέρτσης
Διευθυντής του Κέντρου Ελιάς Krinos και Καθηγητής Τμήματος Διαχείρισης Αγρo-Περιβαλλοντικών Συστημάτων, Perrotis College
Δρ. Κωνσταντίνος Ρότσιος
Κοσμήτορας Προπτυχιακών Προγραμμάτων και Επικεφαλής Τμήματος Διεθνούς Επιχειρηματικότητας, Perrotis College
Δρ. Κυριακή Ζηνοβιάδου
Επικεφαλής Μεταπτυχιακού Προγράμματος Ανάπτυξη Νέων Προϊόντων και Επιχειρήσεων στον Τομέα των Τροφίμων και Επικ. Καθηγήτρια Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, Perrotis College
Δώρα Αναστασιάδου
Υπεύθυνη Εταιρικών Σχέσεων Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και Perrotis College
Σταυρούλα Αντωνοπούλου
Υπεύθυνη Διοικητικών Υπηρεσιών, Perrotis College, Ελλάδα
Μαρία Πετράκη
Director of Institutional Advancement, US, AFS & Perrotis College
Έλλη Κωνσταντίνου
Διευθύντρια, Τμήμα Επικοινωνίας ΑΓΣ & Perrotis College
Λίλα Ζήζουλα
Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων και Γραφείου Αποφοίτων ΑΓΣ & Perrotis College
Φωτεινή Μωυσιάδου
Διευθύντρια, Τμήμα Εγγραφών ΑΓΣ & Perrotis College

Θεματικές Ενότητες

Thursday June 3rd
A. Best practices for Agricultural Management
B. Sensory Evaluation on olive oil and table olives-Legislation and marketing trends
C. The olive sector as a tool for rural development

Friday June 4th 
Α. Nutritional and health aspects of olive products
B. Waste Management and Bio-economy
C. IT use for sustainable production and innovative tools for traceability
D. Marketing of olive products: exports, branding, and e-commerce

Πρόγραμμα

Πρόγραμμα 2ο Διεθνές Συνέδριο Κέντρου Ελιάς | Ελαιοκομικός Τομέας: Αναζητώντας την καινοτομία - ανακαλύπτοντας νέες τάσεις στις 03-04 Ιουνίου 2021.

Η επίσημη γλώσσα του Συνεδρίου την 1η μέρα είναι η ελληνική και την 2η μέρα η αγγλική.


Τελικό Πρόγραμμα

Ομιλητές

Απόστολος Κούλης
Απόστολος Κούλης
Επικεφαλής του τομέα εργασιών Ανάπτυξης και Διαχείρισης Πωλήσεων του Πρωτογενούς Τομέα, Διεύθυνση Τραπεζικής Μικρών Επιχειρήσεων, Alpha Bank

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984. Κατέχει πτυχίο στη «Διοίκηση Επιχειρήσεων» (BSc in Business Administration) από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, μεταπτυχιακό MSc στην «Εφαρμοσμένη Λογιστική και Ελεγκτική» (MSc in Applied Accounting and Auditing) από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών καθώς και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών MSc στην «Τραπεζική» (MSc in Banking) από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Από το 2008 εργάζεται στην Alpha Bank. Μέχρι το 2014 ήταν Credit Officer στη Διεύθυνση Λιανικής Πίστεως (Credit Division) και στη συνέχεια ήταν Στέλεχος στο Τμήμα Ανάπτυξης Προϊόντων (Product Development) της Διεύθυνσης Τραπεζικής Μικρών Επιχειρήσεων. Από το 2017 είναι Επικεφαλής του Τομέα Εργασιών Ανάπτυξης και Διαχείρισης Πωλήσεων του Πρωτογενούς τομέα στη Διεύθυνση Τραπεζικής Μικρών Επιχειρήσεων. Στόχος του είναι η ολιστική εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων του αγροδιατροφικού τομέα και η ανάπτυξη της αγροτικής επιχειρηματικότητας.

Μάγδα Τσολάκη
Μάγδα Τσολάκη
Magda Tsolaki was born in Thessaloniki, Greece and studied Medicine and Theology at the Aristotle University of Thessaloniki (AUTh). Afterwards, she initiated her collaboration with AUTh in 1982 as scientific collaborator and a year later received her specialty as a Neuropsychiatrist and her PhD. She has been a Professor of Neurology since 2010, and currently she was the Head of the 1st University Department of Neurology (2017-2020) where she was committed to her clinical, educational and research work.Since November 2020 she is working also at Euromedica General Clinic. In 2004, she was invited as a visiting professor at the Boston University, Massachusetts, USA. She has founded the Greek Alzheimer Association in 1995 and the Greek Federation of Alzheimer’s Disease (AD) in 2007, in which she is up to today the Chair, while also being the scientific director of two Public Dementia Units (founded by her in 2007 and 2009) for outpatients with Neurodegenerative diseases and their caregivers. The last five years she was invited to join as a member the Greek National Observatory for Dementia. She has given more than 656 lectures throughout Greece. She has participated in more than 60 funded research programmes and 31 funded clinical trials. In total, she has received 73 awards. Dr. Magda Tsolaki has been the main author of many Books (60), many abstracts in Greek (531) and International (489) Conferences, she is the first author or co-author in many Papers in Greek (285) and International Journals (506 - 413 in PubMed), (h-index=80 and more than 30.000 Citations in Google Scholar). She has participated as invited speaker in more than 105 meetings-conferences in English and 256 in Greek Language. Furthermore, she has been a reviewer for Conferences and Journals (430) and has organised 27 national and 5 international conferences on AD. Finally, she was one of the three or seven advisory members for 32 doctoral theses-completed. Pr. Tsolaki is married with four children and ten grandchildren.
Μαρία Καψοκεφάλου
Μαρία Καψοκεφάλου
Καθηγήτρια στην Διατροφή του Ανθρώπου στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ελλάδα
Η Μαρία Καψοκεφάλου είναι Καθηγήτρια στην Διατροφή του Ανθρώπου στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι μέλος της Εθνικής Επιτροπής Διατροφικής Πολιτικής του Υπουργείου Υγείας, του Επιστημονικού Συμβουλίου του EUFIC (European Food Information Council) και του Executive Board του EuroFIR AISBL (European Food Information Resource). Το ερευνητικό της ενδιαφέρον κινεί η βελτίωση της δημόσιας υγείας μέσω της ορθής διατροφικής πρόσληψης. Το επιστημονικό της ενδιαφέρον εστιάζεται σε σύγχρονα θέματα που αφορούν στην βιώσιμη διατροφή.
Κική Ζηνοβιάδου
Κική Ζηνοβιάδου
Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Perrotis College και επικεφαλής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Νέων Προϊόντων και Επιχειρήσεων στον Τομέα των Τροφίμων»
Η Δρ. Κική Ζηνοβιάδου, είναι Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Perrotis College και επικεφαλής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Νέων Προϊόντων και Επιχειρήσεων στον Τομέα των Τροφίμων».Έλαβε το διδακτορικό τίτλο της από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ως υπότροφος του Υπουργείου Παιδείας και το μεταπτυχιακό της από το Πανεπιστήμιο Wageningen στην Ολλανδία. Έχει συμμετάσχει ως ερευνήτρια σε διάφορα έργα και είναι επί του παρόντος επιστημονικά υπεύθυνη για το Perrotis College του έργου 'Artolio: Κερδοφόρος και βιώσιμος ελαιοκομικός κλάδος στη Μεσόγειο'. Είναι συγγραφέας μεγάλου αριθμού δημοσιεύσεων σε περιοδικά με κριτές και το έργο της έχει αναφερθεί εκτενώς (> 1000 αναφορές). Η Κίκη Ζηνοβιάδου είναι ένα από τα θεμελιώδη μέλη του Κέντρου Ελιάς Krinos και έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά έργα που σχετίζονται με την επίδραση διαφόρων παραμέτρων στα ποιοτικά και διατροφικά χαρακτηριστικά του ελαιολάδου, καθώς και σε συμβουλευτικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Τέλος είναι γευσιγνώστης ελαιολάδου, μέλος της κριτικής επιτροπής στο Διεθνή Διαγωνισμό Ελαιόλαδου Athena από το 2016 και μέλος του Εθνικού Πάνελ επιτραπέζιας ελιάς.
Αθανάσιος Γκέρτσης
Αθανάσιος Γκέρτσης

A Thessaloniki native, Dr. Athanasios Gertsis completed undergraduate degrees in Agriculture, in Thessaloniki and transferred to further his education in the USA. He received his BSc and MSc degrees from Mississippi State University –and a Ph.D. degree from Texas Tech University, in USA. His Post-Doctoral research was in the University of Thessaly, Greece. He joined the founding faculty at Dimitris Perrotis College of Agricultural Studies in 1996 and he continues as a Professor to lead teaching and research in the upgraded after 2017 program of Perrotis College. His major areas of teaching and research include: Agronomic Sustainable Agricultural systems, Soil-plant-water relationships, Soil-crop simulation modelling, Precision Agriculture for sustainable production, Innovative olive production systems adapted for mechanical harvesting and special hydroponics in floating systems. He authored books and chapters in books and presented and published research work on the above areas. He developed Perrotis College’s globally unique BSc degree with specialization in Precision Agriculture, offered through the Dept. of Sustainable Agriculture &Management. He is also the Chair of the new MSc program in Sustainable Agriculture and Management (after 2020) . He also serves as the Director of the 2014 established Krinos Olive Center at Perrotis College/AFS.

Αλίκη Γαλλή
Αλίκη Γαλλή
Χημικός, Διδάκτωρ Παν/μίου Πατρών. Προϊσταμένη του τμήματος Χημικών Αναλύσεων ΔΙΜΕΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ, Επικεφαλής της Οργανοληπτικής Ομάδας του ΥΠ.Α.ΕΝ., Εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΣΕ και την ΕΕ
Sandra Meca Fàbrega
Sandra Meca Fàbrega
Head of Waste and Circular Economy at Waste, Energy and Environmental Unit of Fundació Eurecat, Spain

Sandra Meca. Degree in Chemistry from the University of Barcelona (UB) in 2002 and doctorate from the Universitat Politècnica de Catalunya in 2009. She has more than 10 years of experience as researcher, focusing her activities on the practical implementation of the principles of the circular economy and the recovery of resources from waste through separation technologies, hydrometallurgical processes, chemical recycling and thermochemical processes such as pyrolysis and gasification.

Michael Braverman
Michael Braverman
Ph.D. Manager Biopesticide, Organic and International Capacity Building Programs

Dr. Braverman earned his Ph.D. from the University of Florida. He is a former Fulbright Scholar to Thailand and Extension Horticulturist with Texas A&M University. He has been with Rutgers University since 1999 where he currently manages an international capacity building program on GLP pesticide residue studies in Asia and Africa. His mission is to develop new CODEX MRLs to facilitate international trade on specialty crops such as olive, and is seeking global partnerships in pesticide residue issues.

Arturo García-Agulló Meliveo
Arturo García-Agulló Meliveo
Professor at the University of Cadiz, CEO at Oleum Excelsus

Arturo has a Degree in Economics and Business Administration (1998) in the School of Economics and Business Sciences from University of Malaga and an MBA from the IE Business School of Madrid (2001). As well as a Program in Account Auditing (2000) in the School of Economics and Business Administration, Department of Finance and Accounting of the University of Málaga.
In 2014 achieved the Expert Title in Virgin Olive Oil Tasting Program in the School of Experimental Sciences from the University of Jaén. Since then, he started a PhD student at the University of Jaén in the School of Economics and Business Administration working on the “Analysis cost on the agri-food chain of Virgin Olive Oils.” He is also a Lecturer of Business Organization at the University of Cádiz and Financial Economics and Accounting at the University of Jaén. As an entrepreneur he co-founded Oleum Excelsus S.L., a family business dedicated to the commercialization of Extra Virgin Olive Oil in the Gourmet market niche with its own olive grove production in the region of Jaén. He is an expert in the production process and the olive value chain as well as the commercialization in the gourmet market and currently holds the position of CEO at Oleum Excelsus. His professional career has been developed in several companies such as Leroy Merlin, S.L.U. as Head of Controller at two business units with sales of up to 38 Million Euros per year, international company that develops its activity in the DIY sector. Also, he has been Chief Financial Officer (CFO) at Grupo Diseño y Produccion S.L., a company in the marketing and events sector. And also, as Office Financial Advisor at Atlantic Bank S.A., retail bank with offices all over Spain.


Βασίλης Βασιλείου
Βασίλης Βασιλείου
Καθηγητής Επιδημιολογίας (Έδρα Susan Dwight Bliss), Διευθυντής του Τμήματος Περιβαλλοντικών Επιστημών Υγείας, Σχολή Δημόσειας Υγείας Πανεπιστημίου Γεϊλ

Ο Δρ. Βασίλειου έλαβε το πτυχίο του στη Χημεία (1983) και το Διδακτορικό στη Βιοχημική Φαρμακολογία (1988) από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Έπειτα εκπαιδεύτηκε ως Fogarty Fellow σε αλληλεπιδράσεις γονιδίου-περιβάλλοντος, μοριακή τοξικολογία και φαρμακογενετική στο Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγείας του Κολλεγίου Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Cincinnati (1991-1995). Το 1996, προσλήφθηκε στο καθηγητικό προσωπικό στην Φαρμακευτική Σχολή του Πανεπιστημίου του Κολοράντο όπου ανελίχθηκε για να γίνει Καθηγητής και Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Τοξικολογίας. Τον Ιούλιο του 2014, προσλήφθηκε στο Πανεπιστημίου Yale στη νέα του θέση. Ο καθηγητής Βασιλείου έχει εδραιώσει ένα διεθνώς αναγνωρισμένο ερευνητικό πρόγραμμα που χρηματοδοτείται συνεχώς από διάφορες ομοσπονδιακές υπηρεσίες των ΗΠΑ όπως το NEI/NIH, το NIAAA/NIH και το NIH/NIEHS από το 1997. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν μηχανισμούς κυτταρικών αντιδράσεων στο περιβαλλοντικό στρές, τις αλληλεπιδράσεις γονιδίων-περιβάλλοντος, τον τραυματισμό των ιστών που προκαλείται από το αλκοόλ, τη φαρμακογενετική και τις εργαστηριακές μελέτες μεταβολικών ασθενειών, συμπεριλαμβανομένης της παχυσαρκίας και του διαβήτη, και του καρκίνου. Ο Δρ. Βασιλείου έχει δημοσιεύσει πάνω από 220 άρθρα και έχει εκδώσε/συντάξει τρία βιβλία για το Αλκοόλ και τον Καρκίνο. Έχει εκπαιδεύσει είκοσι πέντε διδακτορικούς και μετα-διδακτορικούς φοιτητές. Ο Δρ. Βασιλείου είναι ο συντάκτης του επιστημονικού περιοδικού Ανθρώπινη Γονιδιωματική (Human Genomics). Ο καθηγητής Βασιλείου μαζί με τον Δρ. Τάσσο Κ. Κυριακίδη εργάζονται με στόχο την ίδρυση του Ινστιτούτο Επιστημών Ελιάς και Υγείας στο πανεπιστήμιο Yale. Η αποστολή του Ινστιτούτου είναι να διευκολύνει και να συντονίζει την αυστηρή και σωστή μελέτη, την έρευνα και τη δημιουργική διεπιστημονική εκπαίδευση και τις δραστηριότητες που σχετίζονται με την ελιά και τα προϊόντα της. Η ιδέα και η αποστολή του Ινστιτούτου έχει υποστηριχθεί ευρέως από πάνω από 70 διεθνείς και εθνικούς ακαδημαϊκούς, ερευνητικούς και ιδιωτικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό.

Dr. Yifat Reuveni
Dr. Yifat Reuveni

Entrepreneur (food industry production chains); Researcher (CDFIs, impact investments, social design and social finance); Academic director EU IFI (Innovative Finance Inclusion); Business project manager -EU ENI ARTOLIO project; Adjunct Professor (Hebrew U. Jerusalem business school, Coller Business School, Tel Aviv University, Bezalel academy of art and design, Academic Tel-Aviv-Jaffa Business School) and beneficiary of several EU grants such as Marie Curie (FAB‐MOVE) and Erasmus + CLEVER. Former JDC Head of Social-Finance Innovation. Until 2014, was the head of the Recanati Business School’s Development and International Relations Unit. Completed a B.A. in Economics and Philosophy and an M.A. in Communication Technologies at the Hebrew University of Jerusalem, and a Ph.D. on the evolving of the new economy at McGill University, Montreal, Canada, focusing on the high-tech industries in North America and Europe. As a recipient of a Canadian International Development Agency (CIDA) scholarship she participated in the McGill Program for Economic and Social Rights, working with the Mohawk people (first nation) in Kahnawake, Canada, and writing an assessment report of business opportunities in the Mohawk community (the KANATA 2000 Report). Prior to her time spent in Canada Yifat worked for five years with the Association for Human Rights in Israel as director of the consulting department, working with security forces and public service leaders. She mentor entrepreneurs from around the world as part of the Pears Program for Innovation and International Development, is involved in numerous initiatives in Israel to promote social entrepreneurship and has acted as a judge for several enterprise pitching competitions. Her current academic activities consist of participation in an international research group on social and sustainable finance (Oxford-Helsinki), focusing on alternative socio-economic models and acting as board member, writing social-finance case studies and leading and managing the Horizon 2020 ENI project on creative platform for regional economies based on food industries.

Πέτρος Σαμαράς
Πέτρος Σαμαράς
Καθηγητής Τεχνολογίας Υδάτων και Προστασίας Περιβάλλοντος, στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Διεθνούς Ελληνικού Πανεπιστημίου

Ο Πέτρος Σαμαράς είναι Καθηγητής Τεχνολογίας Υδάτων και Προστασίας Περιβάλλοντος, στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Διεθνούς Ελληνικού Πανεπιστημίου. Είναι κάτοχος διδακτορικού από το τμήμα Χημικών Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εξειδικεύεται στις φυσικές, χημικές και βιολογικές μεθόδους επεξεργασίας νερού και λυμάτων για την απομάκρυνση στερεών και διαλυμένων οργανικών ουσιών και θρεπτικών συστατικών και ανάκτησης ενέργειας από παραπροϊόντα. Έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 50 εθνικά και διεθνή προγράμματα έρευνας και επίδειξης, χρηματοδοτούμενα από την E.U. και εθνικές πηγές (υπουργεία, βιομηχανίες, εταιρείες κ.λπ.). Έχει 125 δημοσιεύσεις σε περιοδικά και h-index = 30 (scopus), περισσότερες από 100 παρουσιάσεις σε διεθνή συνέδρια, 6 κεφάλαια σε βιβλία, 1 δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ΕΕ. Κριτής προτάσεων ερευνητικών έργων σε ΕΕ και Ελλάδα.

Βασιλική Κυνηγοπούλου
Βασιλική Κυνηγοπούλου
Χημικός στον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό «ΔΗΜΗΤΡΑ», Ινστιτούτο Εδαφών και Υδατικών Πόρων Θεσσαλονίκης

Η Βασιλική Κυνηγοπούλου είναι Χημικός στον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό «ΔΗΜΗΤΡΑ», Ινστιτούτο Εδαφών και Υδατικών Πόρων Θεσσαλονίκης, από το 2013 έως τώρα. Εξειδικεύεται στη φυσικοχημηκή ανάλυση νερών, λυμάτων, εδαφών, φυτικών ιστών και της ιλύος. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Αναλυτική Χημεία και Ποιοτικό Έλεγχο, καθώς και μεταπτυχιακού διπλώματος στη Διδασκαλία της Χημείας και Νέων Τεχνολογιών - Πράσινη Χημεία από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι επίσης υποψήφια διδάκτορας στο Τμήμα Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με θέμα την Επεξεργασία Υγρών Αποβλήτων Ελαιοτριβείων. Έχει συμμετάσχει σε 5 ερευνητικά εθνικά και διεθνή προγράμματα και έχει 7 δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά και 7 εργασίες σε συνέδρια.

Douglas G. Mashek
Douglas G. Mashek
PhD, Professor, Departments of Biochemistry and Medicine, University of Minnesota, USA

Douglas G. Mashek, Ph.D., is a Professor at the University of Minnesota. He has appointments within the Departments of Biochemistry and Medicine. He obtained degrees from Iowa State University (B.S), Michigan State University (M.S), the University of Wisconsin-Madison (Ph.D) and conducted postdoctoral work at the University of North Carolina-Chapel Hill. The focus of his research is on understanding fat metabolism as it relates to the development of metabolic diseases and aging. Major research emphases are on lipid droplet biology and signaling as a key node in regulating energy metabolism and on how various dietary interventions impact health.

Αλέξανδρος Τσίπρας
Αλέξανδρος Τσίπρας
Γεωπόνος M.Sc.

Ο Αλέξανδρος Τσίπρας, γεννήθηκε στις 10 Οκτωβρίου του 1985. Κατοικεί μόνιμα στο Ευηνοχώρι Αιτωλοακαρνανίας.
Μαθήτευσε στο Ενιαίο Λύκειο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης. Το 2003 εισήχθη στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο τμήμα της Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής από όπου και αποφοίτησε. Από το 2005 έως σήμερα έχει αναλάβει μαζί με τον αδερφό του την 40χρονη οικογενειακή επιχείρηση, παραγωγής μεταποίησης και εμπορίας προϊόντων ελιάς από την δική τους γεωργική εκμετάλλευση. Το 2012 ιδρύουν την Ομόρρυθμη Εταιρία ΑΦΟΙ ΤΣΙΠΡΑ Ο.Ε., με κύρια δραστηριότητα την παραγωγή, μεταποίηση, εμπορία ελαιοκομικών προϊόντων.

Παναγιώτης Κούγιας
Παναγιώτης Κούγιας
Ερευνητής Γ’ βαθμίδας του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ και επικεφαλής του Εργαστηρίου Διαχείρισης Αποβλήτων και Βιοδιεργασιών

Ερευνητής Γ’ βαθμίδας του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ και επικεφαλής του Εργαστηρίου Διαχείρισης Αποβλήτων και Βιοδιεργασιών. Κάτοχος μεταπτυχιακού και διδακτορικού διπλώματος γεωργικής μηχανικής από το Τμήμα Γεωπονίας ΑΠΘ. Εργάστηκε από το 2011 έως το 2018 στο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου της Δανίας μέχρι τη θέση του Αναπληρωτή Καθηγητή. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στη διαχείριση και επεξεργασία αγροτο-βιομηχανικών αποβλήτων με βιοτεχνολογικές μεθόδους και στην ανάπτυξη βιώσιμων λύσεων για την αξιοποίηση οργανικών αποβλήτων με σκοπό την παραγωγή ενέργειας και προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Γεώργιος Θεοδωρίδης
Γεώργιος Θεοδωρίδης
Professor of Analytical Chemistry at the Department of Chemistry, Aristotle University of Thessaloniki, Greece

Georgios Theodoridis is Professor of Analytical Chemistry at the Department of Chemistry, Aristotle University of Thessaloniki, Greece. He studied Chemistry (1990) and received his PhD (1994) in separations sciences from the Aristotle University. He then worked as (post-doctorate) researcher in the Universities of Pardubice (CZ) and Leiden (NL), in AstraZeneca UK DMPK and as team leader at the Edmund Mach Foundation, Trento Italy. His research focuses on the application of LC-MS and GC-MS in metabolite profiling and bioanalysis with emphasis on analytical method validation, QC and biomarker discovery. He leads the BIOMIC initiative of Aristotle University (http://biomic.web.auth.gr/) and the FoodOmicsGR_Research Infrastructure (http://foodomics.gr/). He has co-authored ca. 190 peer reviewed articles, 20 book chapters and made more than 200 presentations in international meetings. He serves as Editor of J. Chromatography B, in the editorial board of Metabolites and think tanks and scientific bodies (EURACHEM, mQACC and other bodies).

Stan Kailis
Stan Kailis
Professor Stan Kailis PhD BSc(Hons) Dip Pharm Teacher Certificate (Tech) , Olive and Oil Specialist Director - Australian Mediterranean Olive Research Institute

Professor Kailis has contributed in the areas of food and drugs during his academic career that spans over 50 years. He has held senior teaching positions at Curtin University of Technology and the position of Professorial Fellow at the University of Western Australia. For over 20 years, he has concentrated on the quality and safety aspects of table olives. He is the co-author of - Producing Table Olives and The Olive Propagation Manual, as well as research papers. He has recently co-authored reviews with Professors A Kyritsakis (Greece) and Manuel Brenes (Spain) on table olives, especially, natural table olives.

Dimitri Verweire
Dimitri Verweire
Invaio Sciences, Head of Europe

Dimitri Verweire has a M.Sc. in Biotechnology (University of Ghent, Belgium), and holds a PhD in Plant Biotechnology (Free University of Brussels, Belgium). He has more than 10 years of experience in strategy, business development and start-ups in Agriculture and Animal and Human Food value chains. He worked for top tier consulting firms and held corporate strategy and hands-on business development roles at Syngenta. At Invaio, he is leading the business development efforts in Europe.

Αντωνία Τριχοπούλου
Αντωνία Τριχοπούλου
Πρόεδρος Ελληνικού Ιδρύματος Υγείας και Ομότιμος Καθηγήτριατης Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών

Η Αντωνία Τριχοπούλου είναι Πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Υγείας και ομότιμος καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.  Το ερευνητικό της έργο επικεντρώνεται στη διατροφική επιδημιολογία των χρόνιων νοσημάτων. Έχει επανειλημμένα συμπεριληφθεί σε καταλόγους ερευνητών με τις περισσότερες αναφορές στis επιστημονικές τους δημοσιεύσεις. Το έργο της όσον αφορά τη Μεσογειακή Διατροφή έχει παγκόσμια εμβέλεια. Έχει τιμηθεί με σειρά διεθνών βραβείων και διακρίσεων, συμπεριλαμβανομένου του Χρυσού Σταυρού της Τιμής από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.




Φώτης Σουσαλής
Φώτης Σουσαλής
Γενικός Διευθυντής Terra Creta
Απόφοιτος του τμήματος Γεωπονίας του ΑΠΘ με ειδίκευση στην Επιστήμη Τροφίμων. Μεταπτυχιακό στο University of Reading, UK στο Food Technology - Quality Assurance. Μετά από εργασία λίγων ετών στην Αγγλία εντάχθηκε στο δυναμικό της Terra Creta το 2015 ως Υπεύθυνος Ποιότητας και μετέπειτα ως Υπεύθυνος Εξαγωγών και από το 2016 ως Γενικός Διευθυντής. Κατέχει την θέση του αντιπροέδρου στον Σύνδεσμο Τυποποιητων Ελαιολάδου Κρήτης (ΣΥΤΕΚ).
Μαρία Κάζου
Μαρία Κάζου
Laboratory of Dairy Research, Department of Food Science and Human Nutrition, School of Food and Nutritional Sciences, Agricultural University of Athens, Greece

Η Δρ. Μαρία Κάζου πήρε διδακτορικό δίπλωμα στη Γονιδιωματική Οξυγαλακτικών Βακτηρίων από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ερευνητικά ασχολείται με τη Μικροβιολογία Τροφίμων και ειδικότερα με την μεταγονιδιωματική ανάλυση και με θέματα ταξινόμησης, φυσιολογίας, μεταβολισμού, γενετικής, γονιδιωματικής και πρωτεομικής των οξυγαλακτικών βακτηρίων και των ζυμών. Έχει συμμετάσχει σε 13 Ευρωπαϊκά και Εθνικά Ερευνητικά προγράμματα και έχει 17 άρθρα σε διεθνή περιοδικά, 10 κεφάλαια σε βιβλία, 48 ανακοινώσεις σε διεθνή και εθνικά συνέδρια και 4 προσκεκλημένες ομιλίες (εκτός συνεδρίων).

Θεοχάρης Σπυρόπουλος
Θεοχάρης Σπυρόπουλος
Adjunct Lecturer, Perrotis College, MBA

Ο κος Σπυρόπουλος Θεοχάρης έχει περισσότερα από 15 έτη εμπειρίας σε τομείς μάρκετινγκ και πωλήσεων, με ειδίκευση σε θέματα νέων τεχνολογιών, και εργάζεται ως σύμβουλος ηλεκτρονικού εμπορίου και ψηφιακού μάρκετινγκ στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Συνεργάζεται με το κολλέγιο Περρωτής της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής σε θέματα Ηλεκτρονικού Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας. Συμμετέχει στην ομάδα κριτών και μεντόρων του M.I.T. Enterprise Forum για αξιολόγηση νεοφυών επιχειρήσεων και παρέχει τις υπηρεσίες του στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Τεχνολογίας και Καινοτομίας, ως ειδικός σύμβουλος και για την περίοδο 2019-2020 ως μέλος συμβουλίου του E.I.T. Food για πολιτικές τοπικής ανάπτυξης. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην επαγγελματική του διεύθυνση, [email protected] ή μέσω LinkedIn https://www.linkedin.com/in/haris-spyropoulos-01625313/

Βαγγέλης Διβάρης
Βαγγέλης Διβάρης
Chairman of the Board of the Friends of the Olive Oil Society “Fileos”

Οικονομολόγος με ειδίκευση στην Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση, πρώην αναπληρωματικό Μέλος στην Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (1981 -1989), στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Γενική Διεύθυνση Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης (1989 -2009) και πρώην Ειδικός Γραμματέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (2009-2012). Από το 2014 μέχρι το 2020 διετέλεσε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Λέσχης Φίλων Ελαιολάδου «Φίλαιος» και από το 2019 είναι Γενικός Γραμματέας του Ευρωπαϊκού Επιμελητηρίου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και Αντιπρόεδρος Στρατηγικού Σχεδιασμού στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πιστοποίησης a-Cert.

Σπύρος Καχριμάνης
Σπύρος Καχριμάνης
Πρόεδρος «Κέντρου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας» Κοιν.Σ.Επ. & Α.Σ. «ΗΛΙΟΣ»
Δραστηριοποιείται στην αγροτική επιχειρηματικότητα από το 1987. Είναι πρόεδρος της Κοιν.Σ.Επ. «Κέντρο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας» και του Α.Σ. ΗΛΙΟΣ. Έχει συγγράψει τα βιβλία: «Γόνιμη Χώρα - Άγονη Πολιτική», «Το ναρκοπέδιο της αγροτικής επιχειρηματικότητας», «Γιατί οι αγροτικοί συνεταιρισμοί αποτυγχάνουν στην Ελλάδα;». Έχει εξειδίκευση στη διοίκηση συνεργατικών οργανισμών και την διαχείριση αλλαγών. Είναι κάτοχος MBA από το πανεπιστήμιο του Teesside
Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης
Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης
MSc, PhD, Ex director of the Institute for Olive Tree and Subtropical Plants, ZenAgro PC, Chania, Crete, Greece
Ο Δρ. Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης είναι πτυχιούχος του ΓΠΑ και κάτοχος διδακτορικού από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε από το 1980 ως γεωπόνος-ερευνητής στο Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών στα Χανιά και από το 2006 μέχρι το 2013 διετέλεσε διευθυντής του Ινστιτούτου. Έχει δημοσιεύσει 68 πρωτότυπες ερευνητικές εργασίες σε διεθνή περιοδικά του SCI και πάνω από 160 εργασίες σε πρακτικά συνεδρίων με πάνω 3300 αναφορές. Έχει οργανώσει 3 παγκόσμια και ένα εθνικό συνέδριο στα Χανιά και έχει συμμετάσχει σε 38 ανταγωνιστικά προγράμματα της ΕΕ και του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας.
Διετέλεσε εμπειρογνώμονας του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας (IOC), σύμβουλος σε προγράμματα διαχείρισης νερού και ελαιοκομίας στην Κίνα, Πακιστάν, Παλαιστίνη, Ιορδανία, Τυνησία, Αίγυπτο και προσκεκλημένος ομιλητής σε πάρα πολλά εθνικά και διεθνή συνέδρια και ημερίδες. Τον Ιούνιο του 2014 του απονεμήθηκε το βραβείο περιβαλλοντικής ευαισθησίας ‘ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2014’ από το Ευρωπαϊκό οργανισμό ECOCITY και το 2015 τιμήθηκε για την προσφορά του στην έρευνα και καινοτομία από την Εταιρεία Γεωπόνων Μηχανικών Ελλάδος (ΕΓΜΕ). Είναι συγγραφέας των βιβλίων ‘Ακολουθώντας τα αποτυπώματα της ελιάς’ και ‘Η άρδευση των καλλιεργειών’.
Γεώργιος Μπόσκου
Γεώργιος Μπόσκου
Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αντιπρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρείας Εγκυκλοπαιδιστών Ελαιοκομίας (4Ε)

Ο δρ. Μπόσκου Γεώργιος είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Οργάνωσης και Διαχείρισης Μονάδων Διατροφής, στο Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. Είναι ιδρυτικό μέλος της Διεπιστημονικής Εταιρείας Διασφάλισης Υγιεινής Τροφίμων (ΔΕΔΥΤ) και της Επιστημονικής Εταιρίας Εγκυκλοπαιδιστών Ελαιοκομίας (4Ε). Είναι εξωτερικός συνεργάτης του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων και του Κολεγίου Perotis της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Το ερευνητικό του έργο εστιάζεται στην ασφάλεια τροφίμων, διαχείριση ολικής ποιότητας, τη νομοθεσία τροφίμων, την οργάνωση μαζική εστίασης, τη γαστρονομία και culinology.

Alexandra Kicenik Devarenne
Alexandra Kicenik Devarenne
CEO Extra Virgin Alliance

Alexandra Kicenik Devarenne is an olive oil consultant, writer and educator. A trained olive oil taste panelist, she is a judge and advisor for various California and international olive oil competitions. Alexandra has taught olive oil tasting classes in cooperation with IRTA, The Olive Oil Sommeliers of Japan, The Culinary Institute of America, UC Davis, and many others. She has presented at many olive oil conferences, shows and symposia in the US and abroad, focusing on olive oil quality, sensory education and communication. She is the author of “Olive Oil: A Field Guide” (AOCS Press) and numerous articles, papers and book chapters. She works with producers large and small on all aspects of olive oil from cultivar selection to olive oil quality improvement to branding and communication. Alexandra is CEO of Extra Virgin Alliance, an international trade association of olive oil producers and experts working to foster appreciation, restore consumer trust and create value in the market for authentic, high-quality extra virgin olive oil.


Κώστας Λύρης
Κώστας Λύρης
Γεωπόνος, MSc.MBA, Εμπειρογνώμων σε Θέματα
Ο Κώστας Λύρης είναι Γεωπόνος, Εμπειρογνώμων σε θέματα Ελαιολάδου. Έχοντας την έδρα του στην Καλαμάτα, συνεργάζεται με Διεθνείς Οργανισμούς και έχει αποκτήσει μεγάλη εμπειρία σε θέματα ποιότητας και γευσιγνωσίας του ελαιολάδου. Από το 2014 είναι ένας από τους κριτές στους κορυφαίους Διαγωνισμούς Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου ΝΥΙΟΟC στη Νέα Υόρκη, JOOP στο Τόκιο, ATHENA IOOC- EVO INTERNATIONAL στην Αθήνα και άλλους, ενώ κατά τα έτη 2016-2019-2020 επιλέχθηκε ως Επικεφαλής της Επιτροπής Γευσιγνωσίας στους διαγωνισμούς NYIOOC και JOOP. Από το 2017 διδάσκει Οργανοληπτική Ανάλυση, Παραγωγή και Ασφάλεια Ελαιολάδου στη Νέα Υόρκη, στο Λονδίνο και στο Σαν Φρανσίσκο. Είναι Ιδρυτής της IRIS-Αγροτικής Ένωσης Μεσσηνίας, εταιρείας που παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σχετικές με την αγροτική και αγροδιατροφική βιομηχανία. Μια σημαντική στιγμή στην καριέρα του ήταν όταν έλαβε ευχαριστήρια επιστολή από τον πρώην πρωθυπουργό κ. Γεώργιο Παπανδρέου για τη συμβολή του στην ανάπτυξη και προώθηση ποιοτικών ελληνικών προϊόντων παγκοσμίως. Είναι αρθρογράφος σε πολλά επιστημονικά περιοδικά στον τομέα του.
Δημήτριος Κουρέτας
Δημήτριος Κουρέτας

Ο Δημήτριος Κουρέτας έλαβε το πτυχίο της Φαρμακευτικής από το Πανεπιστήμιο Πατρών(Ελλάδα) το 1985, και εκπόνησε, το 1989, το διδακτορικό του στη Βιοχημεία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια, από το 1990-1992 εργάστηκε ως ερευνητής στην Ιατρική Σχολή του Harvard στη Βοστώνη. Το 1996 εκλέχθηκε μέλος ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ενώ από το 2007 είναι Καθηγητής Φυσιολογίας Ζωικών Οργανισμών – Τοξικολογίας, στο τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Έχει συν-συγγράψει 222 άρθρα σε περιοδικά με κριτές και περίπου 100 προσκεκλημένες διαλέξεις σε εθνικά και διεθνή συνέδρια. Σύμφωνα με το Google Scholar, oι δημοσιεύσεις του Δρ. Κουρέτα έχουν λάβει 9320 αναφορές με h-index 53. Το 2017 εκλέχθηκε μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ( Επιστημονική Επιτροπή στην Υγεία, Περιβαλλοντικών και Αναδυόμενων κινδύνων, SCHEER) και, την ίδια χρονιά, πρόεδρος της Ελληνικής εταιρίας Τοξικολογίας και Διευθυντής του Μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών στην Τοξικολογία.
Έχει επίσης ιδρύσει μία spin-off επιχείρηση που αποσκοπεί στην ανάπτυξη της βιολειτουργικής διατροφής (FoodOxys). Είναι αναπληρωτής συντάκτης στα περιοδικά «Food and Chemical Toxicology» (από το 2015), ‘Toxicology Reports’ (από το 2017) του Elsevier, και Ακαδημαϊκός συντάκτης στο Oxidative Medicine and cellular Longevity (από το 2017) και στο Antioxidants (από το 2018).

Γιώργος Ντούτσιας
Γιώργος Ντούτσιας
Πρόεδρος διοικητικού συμβουλίου Δ.Ο.ΕΠ.ΕΛ, γεωπόνος, πρώην Γενικός Διευθυντής της Ελαιουργικής

Ο κ. Γεώργιος Θεόδωρος Ντούτσιας είναι Πρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Επιτραπέζιας Ελιάς (ΔΟΕΠΕΛ) από τις 29/12/2014. Σπούδασε στη Γεωπονική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) από το1964 έως το 1969. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία από το 1973-1977: στο Université de DIJON, στο Institut Nationale de Recherche Agronomique (INRA) της Dijon, γινόμενος κάτοχος των τίτλων: D.E.S. (Diplôme d’ Etudes Supérieures) το 1974 και Doctorat ingénieur το 1977 (ισοτιμία με Ελληνικό Διδακτορικό τίτλο από το Α.Π.Θ. το 1977). Εργάστηκε στην “ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΗ”, Κεντρική Συνεταιριστική Ένωση Παραγωγών Ελαιοκομικών Προϊόντων (Κ.Σ.Ε.Π.Ε.Π) την περίοδο 1978 έως 2004 : 1978 εως 1979 στην εργοστασιακή μονάδα επεξεργασίας τυποποίησης και συσκευασίας επιτραπέζιων ελιών, στην Στυλίδα, 1980 έως 1992 στο Γραφείο Μελετών-Προγραμματισμού (Αθήνα), 1992 έως 2002 ως Αναπληρωτής Γενικός Δ/ντής και 2002 έως 2004 ως Γενικός Δ/ντής. Εκπροσώπησε τους συνεταιρισμένους ελαιοπαραγωγούς ως εμπειρογνώμονας σε θέματα επιτραπέζιων ελιών: από το 1980 έως και 2004 στο Διεθνές Ελαιοκομικό Συμβούλιο και από το 1981 έως το 2004 στις οργανώσεις COPA-COGECA της Ε.Ε. Από το 2021 εκπροσωπεί την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Επιτραπέζιας Ελιάς (ΔΟΕΠΕΛ) και τη χώρα ως εμπειρογνώμονας στο Διεθνές Ε.Σ. Από το 2005 μέχρι και σήμερα είναι Υπεύθυνος Οικογενειακής Γεωργικής Εκμετάλλευσης Παραγωγής Βιολογικών Επιτραπέζιων Ελιών.

Κωνσταντίνος Τερτιβανίδης
Κωνσταντίνος Τερτιβανίδης
Δρ Τερτιβανίδης Κων/νος, Γεωπόνος PhD, MSc, Δντης Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Κ.Μακεδονίας

Ο Κωνσταντίνος Τερτιβανίδης είναι γεωπόνος με μεταπτυχιακό και διδακτορικό τίτλο στη Γενετική και Βιοτεχνολογία των φυτών. Σήμερα είναι Διευθυντής στο Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας και έχει υπηρετήσει μέχρι την βαθμίδα του Δντή στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Χαλκιδικής και στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Αλιείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Το 2012 εκπαιδεύτηκε στο Διεθνές Συμβούλιο Ελαιοκομίας στη Μαδρίτη ως επικεφαλής ομάδας οργανοληπτικής αξιολόγησης για την επιτραπέζια ελιά και εν συνεχεία σε συνεργασία με την Π.Ε.Μ.Ε.Τ.Ε, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Ινστιτούτο Αγροτικών Προϊόντων δημιούργησε την εθνική ομάδα γευσιγνωσίας για την επιτραπέζια ελιά στην οποία είναι επικεφαλής. Είναι μέλος στην ομάδα έργου σε έργα που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ στα πλαίσια του προγράμματος INTERREG Europe καθώς και προγράμματα διασυνοριακής εδαφικής συνεργασίας. Έχει περισσότερες από 70 δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και διεθνή συνέδρια. Έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια και εργαστήρια σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Μαρία Ζ. Τσιμίδου
Μαρία Ζ. Τσιμίδου
Καθηγήτρια Χημείας ΑΠΘ, Διευθύντρια Εργαστηρίου Χημείας & Τεχνολογίας Τροφίμων, Τμήμα Χημείας, ΑΠΘ, Θεσσαλονίκη
Η καθηγήτρια Μαρία Ζ. Τσιμίδου (Εργαστήριο Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων, Τμήμα Χημείας, ΑΠΘ) είναι χημικός τροφίμων (Τμήμα Χημείας ΑΠΘ, Π/μιο Reading UK) και παρουσιάζει μακρά ερευνητική ενασχόληση στα προϊόντα της ελιάς. Συνεργάζεται με επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό και συμμετέχει ως εμπειρογνώμονας σε διάφορες επιτροπές. Το δημοσιευμένο έργο της είναι πλούσιο και διεθνώς αναγνωρισμένο. https://ikee.lib.auth.gr/search?cc=School+of+Chemistry&ln=el&jrec=51&p=Tsimidou%2C+Maria&f=author
Έφη Τσακαλίδου
Έφη Τσακαλίδου
Καθηγήτρια Βιοχημείας Τροφίμων, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ελλάδα

Η Έφη Τσακαλίδου είναι Καθηγήτρια Βιοχημείας Τροφίμων στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα, είναι υπεύθυνη της συλλογής μικροοργανισμών ACA-DC του Εργαστηρίου Γαλακτοκομίας. Ερευνητικά ασχολείται με τα οξυγαλακτικά βακτήρια και ειδικότερα με θέματα ταξινόμησης, μεταβολισμού, φυσιολογίας, γενετικής, βιοπληροφορικής, βακτηριοσινών, προβιοτικών και τεχνολογικής απόδοσης. Έχει πάνω από 370 επιστημονικές δημοσιεύσεις στα παραπάνω πεδία και έχει υλοποιήσει συνολικά 64 ερευνητικά έργα Εθνικής και Ευρωπαϊκής χρηματοδότησης καθώς και του ιδιωτικού τομέα. Είναι μέλος της Συντακτικής Επιτροπής διεθνών επιστημονικών περιοδικών. Η Έφη Τσακαλίδου είναι από το 2010 Διευθύντρια του Εργαστηρίου Γαλακτοκομίας. Από το 2012 ως το 2017 διετέλεσε Αναπληρώτρια Πρόεδρος του Συμβουλίου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δρ. Ευστάθιος Ζ. Πανάγου
Δρ. Ευστάθιος Ζ. Πανάγου
Αναπληρωτής Καθηγητής Εργαστήριο Μικροβιολογίας & Βιοτεχνολογίας Τροφίμων, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ελλάδα
Ο Ευστάθιος Πανάγου είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τη μεταποίηση της επιτραπέζιας ελιάς – τομέας στον οποίο δραστηριοποιείται τα τελευταία 20 χρόνια, την εφαρμογή ταχέων αναλυτικών τεχνικών στην αξιολόγηση της αλλοίωσης των τροφίμων και την ανάπτυξη μαθηματικών μοντέλων για την περιγραφή της συμπεριφοράς των μικροοργανισμών σε διαφορετικά οικοσυστήματα τροφίμων. Το συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει 119 πρωτότυπες εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά που έχουν συγκεντρώσει πάνω από 3.000 ετεροαναφορές καθώς και 12 κεφάλαια σε βιβλία.
Απόστολος Κούλης
Επικεφαλής του τομέα εργασιών Ανάπτυξης και Διαχείρισης Πωλήσεων του Πρωτογενούς Τομέα, Διεύθυνση Τραπεζικής Μικρών Επιχειρήσεων, Alpha Bank
Μάγδα Τσολάκη
Μαρία Καψοκεφάλου
Καθηγήτρια στην Διατροφή του Ανθρώπου στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ελλάδα
Κική Ζηνοβιάδου
Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Perrotis College και επικεφαλής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Νέων Προϊόντων και Επιχειρήσεων στον Τομέα των Τροφίμων»
Αθανάσιος Γκέρτσης
Αλίκη Γαλλή
Sandra Meca Fàbrega
Head of Waste and Circular Economy at Waste, Energy and Environmental Unit of Fundació Eurecat, Spain
Michael Braverman
Ph.D. Manager Biopesticide, Organic and International Capacity Building Programs
Arturo García-Agulló Meliveo
Professor at the University of Cadiz, CEO at Oleum Excelsus
Βασίλης Βασιλείου
Καθηγητής Επιδημιολογίας (Έδρα Susan Dwight Bliss), Διευθυντής του Τμήματος Περιβαλλοντικών Επιστημών Υγείας, Σχολή Δημόσειας Υγείας Πανεπιστημίου Γεϊλ
Dr. Yifat Reuveni
Πέτρος Σαμαράς
Καθηγητής Τεχνολογίας Υδάτων και Προστασίας Περιβάλλοντος, στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Διεθνούς Ελληνικού Πανεπιστημίου
Βασιλική Κυνηγοπούλου
Χημικός στον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό «ΔΗΜΗΤΡΑ», Ινστιτούτο Εδαφών και Υδατικών Πόρων Θεσσαλονίκης
Douglas G. Mashek
PhD, Professor, Departments of Biochemistry and Medicine, University of Minnesota, USA
Αλέξανδρος Τσίπρας
Γεωπόνος M.Sc.
Παναγιώτης Κούγιας
Ερευνητής Γ’ βαθμίδας του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ και επικεφαλής του Εργαστηρίου Διαχείρισης Αποβλήτων και Βιοδιεργασιών
Γεώργιος Θεοδωρίδης
Professor of Analytical Chemistry at the Department of Chemistry, Aristotle University of Thessaloniki, Greece
Stan Kailis
Professor Stan Kailis PhD BSc(Hons) Dip Pharm Teacher Certificate (Tech) , Olive and Oil Specialist Director - Australian Mediterranean Olive Research Institute
Dimitri Verweire
Invaio Sciences, Head of Europe
Αντωνία Τριχοπούλου
Πρόεδρος Ελληνικού Ιδρύματος Υγείας και Ομότιμος Καθηγήτριατης Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών
Φώτης Σουσαλής
Γενικός Διευθυντής Terra Creta
Μαρία Κάζου
Laboratory of Dairy Research, Department of Food Science and Human Nutrition, School of Food and Nutritional Sciences, Agricultural University of Athens, Greece
Θεοχάρης Σπυρόπουλος
Adjunct Lecturer, Perrotis College, MBA
Βαγγέλης Διβάρης
Chairman of the Board of the Friends of the Olive Oil Society “Fileos”
Σπύρος Καχριμάνης
Πρόεδρος «Κέντρου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας» Κοιν.Σ.Επ. & Α.Σ. «ΗΛΙΟΣ»
Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης
MSc, PhD, Ex director of the Institute for Olive Tree and Subtropical Plants, ZenAgro PC, Chania, Crete, Greece
Γεώργιος Μπόσκου
Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αντιπρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρείας Εγκυκλοπαιδιστών Ελαιοκομίας (4Ε)
Alexandra Kicenik Devarenne
CEO Extra Virgin Alliance
Κώστας Λύρης
Γεωπόνος, MSc.MBA, Εμπειρογνώμων σε Θέματα
Δημήτριος Κουρέτας
Γιώργος Ντούτσιας
Πρόεδρος διοικητικού συμβουλίου Δ.Ο.ΕΠ.ΕΛ, γεωπόνος, πρώην Γενικός Διευθυντής της Ελαιουργικής
Κωνσταντίνος Τερτιβανίδης
Δρ Τερτιβανίδης Κων/νος, Γεωπόνος PhD, MSc, Δντης Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Κ.Μακεδονίας
Μαρία Ζ. Τσιμίδου
Καθηγήτρια Χημείας ΑΠΘ, Διευθύντρια Εργαστηρίου Χημείας & Τεχνολογίας Τροφίμων, Τμήμα Χημείας, ΑΠΘ, Θεσσαλονίκη
Έφη Τσακαλίδου
Καθηγήτρια Βιοχημείας Τροφίμων, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ελλάδα
Δρ. Ευστάθιος Ζ. Πανάγου
Αναπληρωτής Καθηγητής Εργαστήριο Μικροβιολογίας & Βιοτεχνολογίας Τροφίμων, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ελλάδα

ΕΓΓΡΑΦΗ

Γενική Εγγραφή

Δωρεάν

Για την εγγραφή σας πατήστε εδώ.

e-Posters

Υποβολή e-poster έως τις 28 Μαΐου 2021.
Όλες οι προτάσεις θα αξιολογηθούν από Επιστημονική Επιτροπή.
Γλώσσα Υποβολής ελληνική (αγγλική προαιρετικά).
Τα αρχεία θα αποσταλούν στο [email protected].

Κατευθυντήριες Οδηγίες Υποβολής

Η εικόνα του e-Poster θα χρειαστεί να ακολουθεί τις εξής προδιαγραφές:
A) png ή jpg αρχείο σε ανάλυση τουλάχιστον 1280x720px στα 150dpi και σε οριζόντια διάσταση.
ή
Β)  να δημιουργηθεί σε αρχείο ppt και στη συνέχεια να αποθηκευτεί σε εικόνα.
Για τη διασφάλιση των παραπάνω διαστάσεων, βεβαιωθείτε ότι στο ppt, είναι επιλεγμένο το On-screen Show (16:9)/ Ευρεία Οθόνη (16:9) στην παρακάτω διαδρομή: Design>Page Setup>Slides Size / Σχεδίαση>Μέγεθος Διαφάνειας

Δυνατότητα αποστολής περισσότερων εικόνων εφόσον χρειάζεται. Θα εμφανίζεται στη λίστα η μία εικόνα και πατώντας θα εμφανίζονται σειριακά η μία πίσω από την άλλη.

Η Περίληψη θα πρέπει να αποτελείται από τα ακόλουθα:

-200-250 λέξεις
-Τίτλος e-poster
-Ονόματα συγγραφέων, Ιδρύματα & Email συγγραφέων
-Επιλογή Θεματικής ενότητας από τις ακόλουθες:
Θεματικές Ενότητες 1ης ημέρας – Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021
A. Best practices for Agricultural Management
B. Sensory Evaluation on olive oil and table olives-Legislation and marketing trends
C. The olive sector as a tool for rural development
Θεματικές Ενότητες 2ης ημέρας – Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021
Α. Nutritional and health aspects of olive products
B. Waste Management and Bio-economy
C. IT use for sustainable production and innovative tools for traceability
D. Marketing of olive products: exports, branding, and e-commerce

ΧΡΥΣΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ


ΑΣΗΜΕΝΙΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ


ΧΑΛΚΙΝΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ

ME THN ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Χορηγοί Επικοινωνίας

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ

Πληροφορίες χώρου
Perrotis College - Αμερικανική Γεωργική Σχολή

Θεσσαλονίκη Ελλάδα

Στοιχεία PCO
PCO - Inventics S.A. | Medevents.gr

Technopolis, Building Thermi ΙΙ, 9th klm. Thessaloniki-Thermi, B.O. Box 60714, ZIP 57001, Thermi, Thessaloniki, Greece.

www.medevents.gr

+302310474400

+302310801454

GNTO License: 0933Ε60000074600
First name
Last name
Email
Phone