Loading

3ο Κοινό Ελληνο-Τουρκικό Συνέδριο | Τραπεζούντα

Το Medevents οργάνωσε το 3ο Κοινό Ελληνοτουρκικό Συνέδριο στην Τραπεζούντα | 29.6.12 - 1.7.2012 για λογαριασμό της ΕΚΕ
Έλληνες και Τούρκοι έλαβαν μέρος στο 3ο Κοινό Ελληνοτουρκικό Συνέδριο
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 3ο Κοινό Ελληνο-Τουρκικό Συνέδριο στην Τραπεζούντα (Πόντος) της Μαύρης Θάλασσας που διοργάνωσε η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία σε συνεργασία με την Καρδιολογική Εταιρεία Τουρκίας. Στο συνέδριο συμμετείχε μεγάλος αριθμός Ελλήνων και Τούρκων Καρδιολόγων.

Με γνώμονα την πίστη ότι από κοινού οι δύο επιστημονικές κοινότητες μπορούν να διερευνήσουν κοινά χαρακτηριστικά που απορρέουν από τη διατροφή, τον τρόπο ζωής, το κλίμα σχεδίασαν ένα πρόγραμμα πρόληψης των καρδιαγγειακών νοσημάτων, έβαλαν τις βάσεις για μελλοντικές κοινές επιστημονικές καταγραφές – μελέτες (registries, surveys), προς όφελος των πολιτών των δύο χωρών.

Οι Ομιλητές του Συνεδρίου κάλυψαν ένα ευρύ φάσμα νέων τεχνολογιών στην διάγνωση και θεραπεία των καρδιαγγειακών νόσων με ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου παρουσιάσεις. Κατά κοινή ομολογία και από τις δύο πλευρές οι δύο επιστημονικές κοινότητες έκλεισαν έναν κύκλο -τριών επιστημονικών συναντήσεων- καταθέτοντας τις εμπειρίες στην αντιμετώπιση της καθ' ημέρα πράξης των καρδιολογικών περιστατικών, παρουσιάζοντας τα χαρακτηριστικά των ασθενών τους και τον τρόπο αντιμετώπισης των περιστατικών τους.

Δείτε τις καταγεγραμμένες ομιλίες του συνεδρίου στο διαδικτυακό κανάλι της ΕΚΕ αλλά και στο Livemedia.gr.

Οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν τους τόπους στους οποίους οι πρόγονοι αρκετών είχαν γεννηθεί και το Μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά.
Οι Σύνεδροι πέραν του επιστημονικού πεδίου είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τη βασίλισσα της Μαύρης Θάλασσας Τραπεζούντα, τόπους στους οποίους οι πρόγονοι αρκετών είχαν γεννηθεί και το Μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά. Είχαν επίσης την ευκαιρία να γευτούν τις γεύσεις της περιοχής και να γνωρίσουν τη ποντιακή μουσική και τους δυναμικούς χορούς του Πόντου.

Το οδοιπορικό στον Πόντο κάλυψε η κάμερα της ΕΡΤ3. Υποψήφιοι Διδάκτορες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου ανέλαβαν την ξενάγηση των συνέδρων, προσφέροντας τη γνώση της ιστορίας και του πολιτισμού των αξέχαστων πατρίδων. Αξιοσημείωτο είναι το συναίσθημα και η συγκίνηση όλων, ανεξάρτητα από τον τόπο της καταγωγής τους, γνωρίζοντας την ιστορία και τον πολιτισμό που αναπτύχθηκε τόσα χιλιόμετρα μακριά από την Ηπειρωτική Ελλάδα. Μια ιστορία συνυφασμένη και παράλληλη με την βυζαντινή ιστορία και τον πολιτισμό.
Τη διοργάνωση έφερε εις πέρας το Medevents.gr
Το Medevents διοργάνωσε το 3ο Κοινό Ελληνο-Τουρκικό Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Novotel στην Τραπεζούντα στις 28 Ιουνίου - 1 Ιουλίου 2012.
Αποτελέσματα βαθμολόγησης 5 σημείων του ταξιδιού

Οι συμμετέχοντες βαθμολόγησαν τα εξής: οργάνωση, εξυπηρέτηση, ασφάλεια, διατροφή και διαμονή . Ο μέσος όρος βαθμολόγησης για τα προαναφερθέντα σημεία είναι ο παρακάτω:

Οργάνωση

Εξυπηρέτηση

Ασφάλεια

Διατροφή

Διαμονή

 9,23 / 10

9,44 / 10

9,77 / 10

8,74 / 10

8,98 / 10Ορισμένα από τα σχόλια των συμμετεχόντων ήταν τα εξής:

"Συγχαρητήρια. Συναντήσαμε την καλύτερη οργάνωση σε ένα μέρος που υποθέτουμε ότι δεν είναι και τόσο εύκολο. Σας ευχαριστούμε πολύ."

"Θαυμάσια οργάνωση, το προσωπικό μες στην γλύκα και στην εξυπηρέτηση. Μια σημαντική απόδειξη ότι εμείς οι Έλληνες μπορούμε. Ακομη και όταν έχουμε να κανουμε με τόσους γιατρούς σε μια περιοχή που οι τουριστικές υπηρεσίες βρισκονται στα σπάργανα. Keep walking!!!"

"Αξέχαστη εμπειρία, σίγουρα θα ήθελα να επαναληφθεί!"

"Συγχαρητήρια!! Η Παναγία Σουμελά μαζι σας."

"Αγαπητέ Στάθη, Σε ευχαριστούμε και σε συγχαίρουμε για την άψογη διοργάνωση της εκδήλωσης. Όλο το προσωπικό του γραφείου (συνοδοί & ξεναγοί) έδειξαν εξαίρετο επαγγελματισμό, φιλικότητα, προθυμία, ευγένεια και πολύ χαμόγελο...!!! Θερμά συγχαρητήρια και εις το επανιδείν.."

"Μοναδική εμπειρία, μοναδικός τόπος!!!! Θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσους συνέβαλαν για να πραγματοποιηθεί!!!!!!

"Η υψηλή βαθμολογία που βάζω είναι πραγματική και δεν επηρεάζεται από το γεγονός ότι επισκέφθηκα την πατρίδα."

"Καλή οργάνωση, μικροπαραλήψεις, καλή φιλική ατμόσφαιρα..."

"Εξαιρετική εμπειρία.Συγχαρητήρια για την διοργάνωση."

Video και φωτογραφίες του συνεδρίου

Το 3ο Κοινό Ελληνοτουρκικό Συνέδριο συνεχίζει να ταξιδεύει μέσω του οπτικοακουστικού του υλικού, πολλαπλασιάζοντας το κοινό του. Video και φωτογραφίες είναι αποθηκευμένα σε υψηλή ανάλυση στο κανάλι της ΕΚΕ και στο Livemedia.gr. Επισκεφθείτε, επίσης, της σελίδα Facebook Medevents.

Τα ΜΜΕ αναφέρουν το 3ο Κοινό Ελληνο-Τουρκικό Συνέδριο Συνέδριο και το ταξίδι στην Τραπεζούντα

Ρεπορτάζ της ΕΡΤ3 για το 3ο Κοινό Ελληνοτουρκικό Συνέδριο και την επίσκεψη των γιατρών στην Τραπεζούντα
Ο Τύπος γράφει για το 3ο Κοινό Ελληνοτουρκικό Συνέδριο και την επίσκεψη των συμμετεχόντων στην Τραπεζούντα, με τίτλους όπως:

 

 

Αγγελιοφόρος
Η "καρδιά" τους χτύπησε στην Τραπεζούντα 

Ελευθεροτυπία
Χτυποκάρδια... στην Τραπεζούντα 

 

Αγγελιοφόρος
Επίσκεψη "καρδιάς" στην Τραπεζούντα 

 

 

 

 

Gunebakis (Τουρκική Εφημερίδα)
Yunanlı hekimler memnun ayrıldı

Ekspres (Τουρκική Εφημερίδα)
Kuymak yediler horon oynadılar

Εύξεινος Πόντος
 Αδέλφια της καρδιάς μας