Loading

10 - 14 Νοεμβρίου 2021

34o Πανελλήνιο Ετήσιο Συνέδριο της Διαβητολογικής Εταιρείας Βόρειας Ελλάδας

34o Πανελλήνιο Ετήσιο Συνέδριο της Διαβητολογικής Εταιρείας Βόρειας Ελλάδας

Το 34ο Πανελλήνιο Ετήσιο Συνέδριο της Διαβητολογικής Εταιρείας Βόρειας Ελλάδας (Δ.Ε.Β.Ε.) θα πραγματοποιηθεί στις 10-14 Νοεμβρίου 2021, στο ξενοδοχείο Makedonia Palace, στη Θεσσαλονίκη.

 

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ
Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι,
Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή σας προσκαλώ εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Διαβητολογικής Εταιρείας Βόρειας Ελλάδας, στο 34ο Πανελλήνιο Ετήσιο Συνέδριο που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη, στο ξενοδοχείο Makedonia Palace από τις 10 έως και τις 14 Νοεμβρίου 2021 μετά την ματαίωσή του το 2020 λόγω των δυσμενών επιδημιολογικών δεδομένων και την καραντίνα στην οποία εισήλθε η πόλη μας. Το Συνέδριό μας, κάθε Νοέμβριο στην πανέμορφη και φιλόξενη «Νύμφη του Θερμαϊκού» είναι σημείο αναφοράς, σημείο συνάντησης επιστημόνων όλων των ειδικοτήτων από όλη την επικράτεια και τον διεθνή χώρο που ασχολούνται με τη διάγνωση, τη θεραπεία και διαχείριση του Σακχαρώδη Διαβήτη καθώς επίσης με την πρόληψη των επιπλοκών και την προσπάθεια μείωσης των καρδιονεφρικών συμβαμάτων.
Ο Σακχαρώδης Διαβήτης αποτελεί ένα καθημερινό - σύγχρονο πρόβλημα υγείας με αυξητικές τάσεις που απαιτεί ενημέρωση, εκπαίδευση και συστράτευση για βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη.
Τα τελευταία χρόνια γινόμαστε αποδέκτες εντυπωσιακών και σημαντικών εξελίξεων στην έρευνα και στην κλινική πρακτική που σχετίζονται με την παθοφυσιολογία, τη θεραπεία και τη διαχείριση της νόσου.
Η τεχνολογία στον Σακχαρώδη Διαβήτη μας ξαφνιάζει ευχάριστα επίσης. Η θεματολογία του φετινού συνεδρίου θα επικεντρωθεί στα τελευταία επιστημονικά δεδομένα και στις σύγχρονες κατευθυντήριες οδηγίες.
Απευθύνουμε την πρόσκλησή μας σε καταξιωμένους επιστήμονες που υπηρετούν τον Σακχαρώδη Διαβήτη σε εσωτερικό και διεθνές επίπεδο και ιδιαίτερα σε νέους ερευνητές/νέες ερευνήτριες οι οποίοι/οποίες θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν και να συζητήσουν τις εργασίες τους σε επίπεδο βασικής και κλινικής έρευνας με ζητούμενο τη σύνθεση απόψεων και την ενημέρωση.
Προσδοκούμε, διατηρώντας την υπευθυνότητα και την προσωπική μας ευθύνη και ακολουθώντας τις οδηγίες των Ειδικών και τα μέτρα ελέγχου κατά του Κορωνοϊού της πολιτείας, τον Νοέμβριο να πραγματοποιήσουμε το Συνέδριό μας με φυσική παρουσία.
Εκπροσωπώντας μια ιστορική εταιρεία και ένα πετυχημένο θεσμό, είμαι βέβαιος ότι η παρουσία όλων σας θα μας τιμήσει και θα συμβάλλει καθοριστικά στον εκπαιδευτικό χαρακτήρα του συνεδρίου ως μια προσπάθεια συλλογική των ερευνητών και κλινικών ιατρών στον τομέα του Μεταβολισμού και δη του Σακχαρώδη Διαβήτη.
Με βαθιά εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος της Διαβητολογικής Εταιρείας Βόρειας Ελλάδας
Δημήτριος Σκούτας

Ειδικός Παθολόγος - Διαβητολόγος Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Δ.Π.Θ.

 

 ΕΓΓΡΑΦΗ

Η προεγγραφή σας και πληρωμή στο Συνέδριο είναι υποχρεωτική και αποκλειστικά ηλεκτρονική για τη φυσική παρουσία, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εγγραφής.

- Αποθηκεύστε το αποδεικτικό email εγγραφής στο κινητό σας (υπάρχει η δυνατότητα αποθήκευσης στο apple wallet ή σε pdf) ή εκτυπώστε το προς υποχρεωτική επίδειξη κατά την είσοδό σας στον χώρο.
- Xρησιμοποιήστε το για να σκανάρετε το barcode σας στην είσοδο της αίθουσας.
Δε θα υπάρχει δυνατότητα παραλαβής badge από τη γραμματεία.
Τα πιστοποιητικά παρακολούθησης θα αποσταλούν ηλεκτρονικά εντός 5 ημερών από τη λήξη του Συνεδρίου.

 

Ειδικότητα 

 έως

30 Σεπτεμβρίου 2021    

από
    01 Οκτωβρίου 2021   
 Ειδικοί Ιατροί
 150€ 200€
 Ειδικευόμενοι Ιατροί
40€
50€ 
 Διαιτολόγοι & άλλοι  Επαγγελματίες υγείας
40€ 50€
 Νοσηλευτές / Νοσηλεύτριες  30€
40€
 Φοιτητές / Φοιτήτριες Ιατρικής
ΔΩΡΕΑΝ 
ΔΩΡΕΑΝ 
 Φοιτητές / Φοιτήτριες άλλων ειδικοτήτων
10€
10€
 Στελέχη Εταιρειών
ΔΩΡΕΑΝ 
ΔΩΡΕΑΝ 
Παρακολούθηση από τη ζωντανή μετάδοση – Ειδικοί Ιατροί 
50€
Παρακολούθηση από τη ζωντανή μετάδοση – Ειδικευόμενοι Ιατροί  30€ 
Παρακολούθηση από τη ζωντανή μετάδοση – Νοσηλευτές / Νοσηλεύτριες  20€

* Για τις ατομικές εγγραφές, συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ

Τα έξοδα συμμετοχής δεν επιστρέφονται.

 

ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

Οι εργασίες θα υποβληθούν αποκλειστικά ηλεκτρονικά.
Μπορείτε να συμπληρώσετε την ηλεκτρονική φόρμα, με συνημμένη την περίληψη.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΕΩΣ: 30/09/2021
Δεν θα γίνουν δεκτές εκπρόθεσμες εργασίες.

Οδηγίες για τη συγγραφή των περιλήψεων: Οι περιλήψεις των εργασιών πρέπει να έχουν μέγιστο αριθμό λέξεων 400 και να είναι γραμμένες με το πρόγραμμα Word. Εργασίες με περισσότερες των 400 λέξεων θα απορρίπτονται αυτόματα. Η γραμματοσειρά θα πρέπει να είναι κοινή (π.χ. Arial Greek) και το μέγεθος των χαρακτήρων 10 (π.χ. Arial Greek 10’).

Οι εργασίες θα πρέπει να περιλαμβάνουν τα εξής στοιχεία:
Τίτλος περίληψης (με κεφαλαία γράμματα). Σύντομος τίτλος και να αναφέρεται στο περιεχόμενο της περίληψης.
Συγγραφείς (με πεζά γράμματα). Σε κάθε περίληψη μπορούν να αναφέρονται έως 8 συγγραφείς. Το όνομα του/της συγγραφέα/συγγραφέως που θα παρουσιάσει την εργασία πρέπει να είναι υπογραμμισμένο στο κείμενο. Σε περίπτωση δεύτερου/ης ομιλητή/ομιλήτριας πρέπει το όνομά του/της να είναι υπογραμμισμένο και γραμμένο με πλάγια γράμματα. Προέλευση εργασίας (με πεζά γράμματα). Πρέπει να αναφέρεται η Κλινική, το Νοσοκομείο και η Πόλη.

Το κείμενο της περίληψης θα πρέπει να αποτελείται από τα εξής:

  • Εισαγωγή, Σκοπός
  • Υλικό και Μέθοδοι
  • Αποτελέσματα
  • Συμπεράσματα

 

Οδηγίες για την Αποστολή Περιλήψεων
Μπορείτε να συμπληρώσετε την ηλεκτρονική φόρμα, με συνημμένη την περίληψη και το καταθετήριο της τράπεζας με την εξόφληση της εγγραφής στο Συνέδριο ενός/μίας από τους/τις συγγραφείς που συμμετέχουν στην εργασία. Εφόσον ένας/μία συγγραφέας συμμετέχει σε περισσότερες από μία εργασίες θα πληρώσει μία μόνο συμμετοχή. Ο/η υπεύθυνος/υπεύθυνη συγγραφέας θα λάβει email επιβεβαίωσης παραλαβής της περίληψης. Εφόσον κατατεθεί η εργασία, διορθώσεις γίνονται δεκτές έως την καταληκτική ημερομηνία υποβολής, ακολουθώντας τον σύνδεσμο που θα λάβετε στο email σας κατά την υποβολή της εργασίας σας. Επιβεβαίωση για την αποδοχή ή απόρριψη της εργασίας θα λάβει μόνο ο/η υπεύθυνος/υπεύθυνη συγγραφέας μέσω email.

Όλες οι περιλήψεις των εργασιών που θα γίνουν δεκτές για παρουσίαση στο Συνέδριο, θα δημοσιευθούν σε τεύχος του περιοδικού «Ελληνικά Διαβητολογικά Χρονικά».

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ
Θα βραβευθούν έως και τρεις (3) εργασίες με χρηματικό έπαθλο, οι οποίες θα δημοσιευθούν σε τεύχος του περιοδικού «Ελληνικά Διαβητολογικά Χρονικά». Οι εργασίες προς βράβευση θα πρέπει να υποβληθούν στο [email protected] σε πλήρη μορφή σύμφωνα με τις οδηγίες συγγραφής των εργασιών που δημοσιεύονται στο περιοδικό «Ελληνικά Διαβητολογικά Χρονικά». Επίσης, θα πρέπει οι συγγραφείς να αποδεχθούν τη δημοσίευση της εργασίας στο περιοδικό «Ελληνικά Διαβητολογικά Χρονικά».